Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВІДБУЛАСЯ РОБОЧА ЗУСТРІЧ ГОЛОВИ КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДРА АНУР’ЄВА З РЯТУВАЛЬНИКАМИ РАЙОНУ

Дата: 17.01.2022 16:58
Кількість переглядів: 540

Фото без описуВідповідно до Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України  від 1 квітня 2014 року №333-р, питання забезпечення громадської безпеки, гасіння пожеж, організації роботи «швидкої» медичної допомоги та діяльності закладів охорони здоров’я первинного рівня  віднесено до повноважень територіальних громад.

В умовах реформування системи цивільного захисту в цілому  важливим і актуальним є комплексний підхід до формування основи для надання базових безпекових послуг на території громад. Одним із шляхів формування безпекового середовища в населених пунктах є залучення до цієї роботи самих жителів.

Функціонування добровільних пожежних команд (дружин) є альтернативою створення підрозділів місцевої пожежної охорони. Створення таких дружин у громадах сприятиме виконанню функцій держави щодо захисту населення і території на базовому рівні, вчасному реагуванню на виклики, що означає мінімізацію загрози для життя людей та наслідків пожеж. Для реалізації зазначених заходів необхідна консолідація зусиль органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості.

Саме обговоренню цього  питання була присвячена робоча зустріч голови районної державної адміністрації  Олександра Анур’єва з начальником Кам’янець-Подільського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Віталієм Мельником та заступником начальника управління — начальником відділу запобігання надзвичайним ситуаціям   районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Сергієм Солтисюком.

В ході спілкування Олександр Вячеславович також ознайомився з проєктом Програми сприяння розвитку добровільної пожежної охорони, популяризації добровольчого пожежного руху в населених пунктах Кам’янець-Подільського району на 2022-2026 роки, розробленим Кам’янець-Подільським районним управлінням Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора