Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У 2022 РОЦІ РОЗПОЧАТО ПОЕТАПНУ ВИПЛАТУ НЕДООТРИМАНИХ ПЕНСІЙ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ

Дата: 11.01.2022 11:25
Кількість переглядів: 463

У 2022 році  розпочато поетапну  виплату недоотриманих пенсій внутрішньо переміщеним особам.

Постановою Кабінету Міністрів України від 10.11.2021 №1165  затверджено  Порядок виплати пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), не виплачених за період до місяця відновлення  їх виплати, внутрішньо переміщеним особам та особам, які відмовилися відповідно до пункту 1 частини першої статті 12 Закону України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб” від довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи і зареєстрували місце проживання та постійно проживають на контрольованій Україною території.

Вищевказаним  Порядком регулюється:

  1. Виплата пенсій, які не виплачено за період до місяця відновлення їх виплати.
  2. Виплата недоотриманої пенсії у зв’язку із смертю пенсіонера (як внутрішньо переміщених осіб, так і осіб, що проживали на тимчасово окупованій території України  та не були зареєстровані як внутрішньо переміщені особи).
  3. Виплата пенсій  призначених/поновлених  на виконання рішень суду.

Пенсійні виплати за минулий період, у тому числі нараховані на виконання рішень суду, що набрали законної сили, проводяться отримувачам за окремою програмою, передбаченою в бюджеті Пенсійного фонду України на відповідну мету, за рахунок коштів державного бюджету України на відповідний рік.

Подання окремої заяви вищевказаним  Порядком не передбачається, виплати повинні проводитися щомісяця отримувачам, яких включено до переліку станом на 1 січня відповідного року.

Розмір пенсійної виплати визначається на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому здійснюється виплата, але не більше від належної до виплати отримувачу суми.

Нараховані суми пенсії, на виплату яких пенсіонер мав право, але не отримав своєчасно з власної вини, виплачуються за минулий час, але не більше ніж за три роки до дня звернення за отриманням пенсії (ст.46 Закону «Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора