Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

14 ГРУДНЯ — ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

Дата: 14.12.2021 13:30
Кількість переглядів: 457

Фото без описуЩороку 14 грудня  Україна вшановує героїв-ліквідаторів, які у квітні 1986-го стали на захист людства від руйнівного впливу атома внаслідок аварії на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС. Цю дату започатковано згідно з Указом Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 р. № 945/2006 з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні Кам’янеччина разом зі всією Україною вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Герої-ліквідатори, представники районної влади, зокрема перший заступник голови районної державної адміністрації Петро Мосендз та заступник голови районної ради Микола Жоган, громадськість вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання та поклали квіти до Меморіалу Героям Чорнобиля.

Продовжилися заходи в сесійній залі районної ради, де до присутніх у залі звернувся голова районної громадської організації «Чорнобиль» Микола Малайдах, який вручив ліквідаторам пам’ятні відзнаки з нагоди 35-річчя Чорнобильської трагедії.

Подякували героям-ліквідаторам також Петро Мосендз і Микола Жоган, вручивши Почесні грамоти районної державної адміністрації і районної ради та подарунки.

Ми  схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав життя під час ліквідації наслідків аварії, хто втратив здоров’я і вже через роки відійшов у Вічність внаслідок хвороб, спричинених великою дозою опромінення.

Щира вдячність усім героям-ліквідаторам, які зробили вагомий внесок у справу подолання наслідків катастрофи. Їхній подвиг — неоціненний, адже тоді, 35 років тому, вони стали на захист не лише власної країни, а усієї планети.

Фото без опису   Фото без опису

 

 

 

 

 

Фото без опису  Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора