Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА ОНЛАЙН — СПІЛЬНИЙ ПРОЄКТ МІНІСТЕРСТВА ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ УКРАЇНИ ТА МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Дата: 08.11.2021 13:32
Кількість переглядів: 209

Всеукраїнська школа онлайн (https://lms.e-school.net.ua/) — це вебплатформа для дистанційного та змішаного навчання учнів та методичної підтримки вчителів.

Метою Всеукраїнської школи онлайн є забезпечення здобувачів освіти рівним, вільним і безоплатним доступом до якісних освітніх матеріалів, а педагогічних працівників – можливістю отримувати допомогу в організації дистанційного навчання, створенні та роботі у віртуальних класах.

Наразі платформа містить більш як 1800 відеоуроків, тестів та матеріалів для самостійної роботи з 18 основних предметів для учнів 5-11 класів: українська література, українська мова, біологія, біологія та екологія, географія, всесвітня історія, історія України, математика, алгебра, алгебра і початки аналізу, геометрія, мистецтво, основи правознавства, природознавство, фізика, хімія, англійська мова та зарубіжна література.

Учні можуть користуватися платформою як для навчання під час карантину, так і для додаткового ознайомлення з темою, яку, до прикладу, пропустили через хворобу або з інших причин. Для вчителів розроблені рекомендації для проведення змішаного та дистанційного навчання за допомогою навчальних матеріалів платформи.

Усі освітні матеріали відповідають чинним державним освітнім програмам, а їх якість перевірена та підтверджена Українським інститутом розвитку освіти.

Для педагогічних працівників на платформі функціонує «Кабінет вчителя», завдяки якому можна створювати віртуальні класи для своїх учнів, відстежувати їхній навчальний поступ і надавати зворотний зв’язок, користуючись якісними освітніми матеріалами та інструментами. 

А для школярів презентований мобільний застосунок ВШО - повноцінний інструмент для зручного навчання з мобільних пристроїв. У ньому є доступ до всіх курсів і матеріалів, розміщених на платформі. Також учні можуть брати участь у обговореннях і комунікувати зі своїми однокласниками. Можливості застосунку будуть поступово розширюватися.

Реалізація цього проєкту є результатом синергії Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України, Українського інституту розвитку освіти, ГО «Освіторія», дитячого фонду ЮНІСЕФ в Україні, БФ «Відродження», Швейцарсько-Українського проєкту DECIDE, який виконується Консорціумом ГО DOCCU та PH Zurich та інших. 

Всеукраїнську школу онлайн підтримали також три мобільні оператори – Київстар, Vodafone та lifecell. Вони забезпечують безлімітний нетарифікований доступ до сайту платформи та її мобільного застосунку для всіх абонентів. 

Робота над наповненням і розвитком платформи триває. Так, у майбутньому передбачається неперервний розвиток платформи ВШО для забезпечення зростання відкритості, динамічності і адаптивності навчання, інтенсифікації комунікації між учасниками освітнього процесу, урізноманітнення видів навчальної діяльності, автоматизації аналізу успішності навчання та викладання, вироблення ефективних освітніх політик, заснованих на реальних даних. 

У планах - розширення кількості уроків для учнів 5-11 класів до 3500 (це дасть змогу покрити всю навчальну програму), створення контенту для початкових класів, а також наповнення платформи факультативними матеріалами (наприклад, курсами з іноземних мов, фінансової грамотності, підприємництва тощо).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора