Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ОДНОРАЗОВЕ (СПЕЦІАЛЬНЕ) ДЕКЛАРУВАННЯ: ДЕКЛАРАЦІЮ ДЕКЛАРАНТ МАЄ ПОДАТИ ОСОБИСТО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ

Дата: 25.10.2021 16:36
Кількість переглядів: 325

Кам’янець-Подільська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій  області інформує, що відповідно до абзацу першого п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України декларант, який має намір скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням щодо належних йому активів фізичної особи, протягом визначеного підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ періоду (з 01.09.2021 до 01.09.2022) одноразового (спеціального) добровільного декларування має право добровільно подати до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, одноразову (спеціальну) добровільну декларацію (далі – Декларація) в порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 № 439 затверджена форма Декларації.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування відбувається шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація». Таким чином, Декларацію декларант має подати особисто в електронній формі.

Тож, перед декларуванням активів радимо переглянути приклади заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Дані приклади розміщено у банері «Одноразове добровільне декларування» на вебпорталі Державної податкової служби України за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/deklaratsiya/zrazok-zapovnennya/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора