Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МІНІСТР РОЗВИТКУ ГРОМАД ТА ТЕРИТОРІЙ ОЛЕКСІЙ ЧЕРНИШОВ: ГРОМАДИ МАЮТЬ ПРИСКОРИТИ ТЕМПИ ВАКЦИНАЦІЇ, ЩОБ ЗДОЛАТИ ЧЕРГОВІ ВИКЛИКИ ПАНДЕМІЇ

Дата: 21.10.2021 11:41
Кількість переглядів: 447

Фото без описуДержавна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення з 23 жовтня встановити «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Сумської області. Водночас Житомирська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Хмельницька та Чернігівська області можуть потрапити до «червоної» зони, якщо не посилять протиепідемічні заходи. Про це заявив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Щоб уповільнити ріст захворюваності на COVID-19, у громадах мають посилювати протиепідемічні заходи та нарощувати темпи вакцинації.

«Епідемічна ситуація вимагає максимальної консолідації зусиль центральної влади та органів місцевого самоврядування. Показник захворюваності, на жаль, щоденно зростає. Кількість госпіталізацій та важких випадків — дуже висока. Але ми також розуміємо, що 94% пацієнтів, яких госпіталізували з COVID-19 за тиждень, були не вакциновані. Масова вакцинація у всьому світі покликана допомогти уникнути критичних ситуацій та зберегти життя людей. Звертаюся до представників громад — подбайте про прискорення темпів вакцинації», — наголосив Олексій Чернишов.

За підсумками засідання Комісії ТЕБ та НС було вирішено — Житомирській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Хмельницькій, Сумській та Чернігівській облдержадміністраціям вжити заходів щодо:

забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;
щоденної оцінки епідемічної ситуації в регіонах, зокрема на рівні об’єднаних територіальних громад та вжиття дієвих заходів стримування значного поширення гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2;

розгортання додаткових ліжко-місць в закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2;

збільшення кількості тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2;

оновлення маршрутів пацієнтів та їх суворого виконання медичною службою області;

контролю за дотриманням критеріїв госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, шляхом неухильного виконання галузевих стандартів організації надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19).

Держпродспоживслужба, в свою чергу, посилюватиме контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

Зазначимо, станом на 20 жовтня у «червоній» зоні епідемічної небезпеки знаходиться п’ять регіонів. Щодо кількості щеплень — за минулу добу показник сягнув 225 тисяч — найбільша активність спостерігається в областях, де почали діяти жорсткі умови карантину.

Довідково:

При запровадженні «червоного» рівня епідемічної небезпеки зберігаються обмеження «жовтої» та «помаранчевої» зон, а також забороняється:

робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос,

робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо,

робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл,

робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів,

проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів,

робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Дозволяється в «червоній зоні» робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів.
Заклади освіти у разі введення «червоного» рівня епідемічної небезпеки працюватимуть, якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат.

Обмеження «червоного» рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів «зеленого» COVID-сертифікату.

Підкреслимо, з 21 жовтня набувають чинності нові правила перевезення пасажирів між областями. Для міжрегіональних поїздок у громадському транспорті потрібно буде використовувати або документ про щеплення проти COVID-19 або негативний результат тестування на COVID-19 https://bit.ly/3j4ilvl.

Зазначимо, рішення щодо скасування «червоного» рівня ухвалюється Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у разі досягнення регіоном показників, які характеризують відсутність ознак, які б відповідали вказаному рівню.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора