Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МІНРЕГІОН ПРЕЗЕНТУВАВ КОНЦЕПЦІЮ ОНОВЛЕННЯ ХАРЧОБЛОКІВ У ШКОЛАХ

Дата: 11.10.2021 13:58
Кількість переглядів: 280

Фото без описуРемонт харчових блоків у школах має відбуватися комплексно — з урахуванням площі та специфіки приміщень навчального закладу. Зокрема, кухні мають бути укомплектовані тепловим, холодильним та технологічним промисловим обладнанням — слайсерами, міксерами тощо. Більш детально про концепцію оновлення харчоблоків розповів заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря під час панельної дискусії на Форумі «Реформа системи шкільного харчування».

«Наша мета — перетворити старі харчоблоки у сучасні, комфортні та безпечні простори для дітей. Відтак, у приміщеннях шкільних їдалень мають бути практичні меблі та м’яке освітлення, загальний мінімалістичний інтер’єр з використанням екологічних оздоблювальних матеріалів. А для якісного та швидкого обслуговування людей у харчоблоці треба обов’язково налаштувати технологічний процес приготування їжі», — підкреслив заступник Міністра.

Він наголосив, що саме такими критеріями для харчоблоків мають користуватися проєктувальники під час будівництва та реконструкції шкіл у всіх регіонах України.  Зокрема, за словами Івана Лукері, успішними прикладами харчоблоків можна назвати відповідні приміщення у таких навчальних закладах:

 -  школа «Поділля» у Вінниці;

-  школа №15 у Маріуполі;

-  навчально-виховний комплекс «Надія» с. Пісочин та школа у с. Наталино, Харківської області.

Зазначимо, регіональний форум «Реформа шкільного харчування» відбувся за участі Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та першої леді Олени Зеленської, яка є ініціаторкою реформи системи шкільного харчування. Також на заході були присутні представники профільних міністерств, органів місцевого самоврядування, державних підприємств та громадських організацій.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив, що цьогоріч до Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» включено 500 соціальних об’єктів.

Довідково:  під патронатом першої леді Олени Зеленської в Україні триває реформа шкільного харчування. Це є одним із ключових напрямів діяльності першої леді України. Реформа впроваджується Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора