Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ПІДПИСАВ ЗАКОН "ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ДЕЯКИХ ЗАКОНОДАВЧИХ АКТІВ УКРАЇНИ ЩОДО ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ ПОЛОЖЕНЬ ДЕЯКИХ МІЖНАРОДНИХ УГОД ТА ДИРЕКТИВ ЄС У СФЕРІ ОХОРОНИ ТВАРИННОГО ТА РОСЛИННОГО СВІТУ"

Дата: 28.09.2021 15:58
Кількість переглядів: 428

8 листопада 2021 року відбудеться ведення в дію Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу».

Законом внесено зміни до Кримінального кодексу, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального процесуального кодексу, Лісового кодексу, законів України «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про тваринний світ», «Про Національну поліцію», «Про Червону книгу України» та «Про місцеве самоврядування в Україні».

Документ встановлює заборону винищування з метою регулювання чисельності бездомних тварин, бити, вбивати, отруювати або калічити бездомних і домашніх тварин. Крім того, забороняється жебрацтво із бездомними, свійськими та дикими тваринами.

Також законом заборонено утримувати в закладах громадського харчування, нічних клубах, готелях, оздоровчих закладах та інших непридатних для показу диких тварин громадських місцях, а також у квартирах, приватних будинках, присадибних, садових ділянках ведмедів, левів, тигрів, кабанів, крокодилів, вовків, великих та отруйних змій, хижих птахів, інших тварин, які становлять загрозу для людей, або видів тварин, занесених до Червоної книги і до Списку II Бернської конвенції (Конвенції про охорону дикої флори та фауни).

Крім того, заборонено використання тварин для реклами в розважальних закладах та закладах громадського харчування, а також надавання фотопослуг з дикими тваринами, крім зоопарків, цирків і дельфінаріїв. Також передбачено заборону пропаганди жорстокого поводження з тваринами.

Законом заборонено всі види рубок лісу за периметром охоронних ділянок у лісах навколо місць проживання та розмноження рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів тваринного і рослинного світу в радіусі 500 метрів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора