Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКІЙ РАЙОННІЙ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ ВІДБУЛАСЯ ОПЕРАТИВНА НАРАДА З КЕРІВНИКАМИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД РАЙОНУ

Дата: 22.09.2021 16:50
Кількість переглядів: 536

Фото без опису22 вересня в приміщенні Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації відбулася оперативна нарада з питань проведення на території району вакцинації населення від  COVID-19, функціонування закладів охорони здоров’я та взаємодії громад із структурними підрозділами районної державної адміністрації. Спікером виступив в. о. генерального директора ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб” Микола Габрикевич.

В нараді взяли участь голова Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Олександр Анур’єв, його заступники Петро Мосендз та Юрій Завальнюк, керівники територіальних громад району.

Як зазначив Микола Габрикевич, після періоду відносного спаду захворюваності на COVID-19 в області наразі спостерігається черговий підйом.  Особливостями цієї хвилі поширення коронавірусної хвороби є те, що почастішали випадки захворюваності у дітей. Окрім того, дані лабораторних досліджень свідчать, що в області активно циркулює штам коронавірусу “Дельта”.

— Масова вакцинація є єдиним методом утримання розповсюдження недуги, — наголосив Микола Іванович. — Щеплення значно знижує ризик захворіти, а також запобігає  важкому перебігу хвороби. Як свідчать дані досліджень, 98% хворих на COVID-19 є невакцинованими.

Тим більше, що сьогодні посадовці у сфері освіти визнають, що дистанційна форма навчання себе не виправдала, — продовжив Микола Габрикевич. — Позиція держави — дозволити навчальним закладам працювати в звичному режимі, але за умови, що 80% працівників закладу будуть вакцинованими. За останніми даними, на території Кам’янець-Подільського району таких закладів освіти 47.

Фото без описуМикола Габрикевич рекомендував представникам громад посилити роз’яснювальну  роботу з населенням щодо вакцинації та вжити заходів для того, аби наблизити до жителів вказані медичні послуги.

В процесі обговорення учасники наради піднімали питання  функціонування закладів охорони здоров’я на території громад та проблем, які доводиться в зв’язку з цим вирішувати. А також розглянули питання взаємодії територіальних громад із структурними підрозділами районної державної адміністрації.  У цьому контексті голова Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Олександр Анур’єв відмітив основні позитивні моменти й недоліки  співпраці між адміністрацією, як органом виконавчої влади, та органами місцевого самоврядування й наголосив на необхідності її поглиблення. Адже позитивний результат та якісний розвиток, як підкреслив Олександр Вячеславович, можливий лише за умови порозуміння та конструктивної  взаємодії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора