Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ВІДБУЛИСЯ ЗАНЯТТЯ З КЕРІВНИКАМИ ОРГАНІВ УПРАВЛІННЯ З ПИТАНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Дата: 21.09.2021 13:28
Кількість переглядів: 377

Фото без опису21 вересня перший заступник голови районної державної адміністрації Петро Мосендз та заступник голови Юрій Завальнюк взяли участь у заняттях з реалізації заходів цивільного захисту населення і території від надзвичайних ситуацій в повсякденній діяльності та особливий період.

Захід відбувся на виконання доручення Прем’єр-міністра України та з метою підготовки до реагування на надзвичайні ситуації в умовах ускладнення воєнно-політичної обстановки.

Тренінг проходив в Хмельницькій обласній державній адміністрації  під  керівництвом голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія та за участі заступника директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Сергія Кудіна.

У заняттях взяли участь заступники голови Хмельницької обласної державної адміністрації, керівники районних  державних адміністрацій, міських рад, територіальних громад, Головного управління Державної служби України з Фото без описунадзвичайних ситуацій в області та управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, фахівці Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту та Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД в області.

Як зазначив голова Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Гамалій, такі навчання є  засобом підвищення рівня знань посадових осіб щодо захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій, з’ясування проблемних питань у сфері цивільного захисту, планування та реалізації заходів захисту від надзвичайних ситуацій на території Хмельниччини з урахуванням аспектів децентралізації влади.

В ході занять присутні обговорили організацію роботи територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та повноваження місцевих органів влади у сфері цивільного захисту в контексті реформування місцевого самоврядування. Також Фото без описупід час заняття учасникам доведено основні зміни до законодавства, які прийнято та зареєстровано у Верховній Раді, вимоги щодо діяльності регіональної та місцевих комісій з питань ТЕБ та НС.

Учасниками тренінгу  обговорено проблемні питання щодо оповіщення та інформування населення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації, проведення евакуації населення, юридичні аспекти дій керівника територіальної підсистеми ЄДСЦЗ у разі виникнення надзвичайних ситуацій та порядок роботи штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Окрему увагу було приділено важливості навчання керівної ланки та населення діям у надзвичайних ситуаціях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора