Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ У СПРАВАХ АЛЬТЕРНАТИВНОЇ (НЕВІЙСЬКОВОЇ) СЛУЖБИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

Дата: 09.09.2021 16:50
Кількість переглядів: 438

Сьогодні, 9 вересня, під головуванням заступника голови Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Юрія Завальнюка відбулося перше засідання комісії у справах альтернативної (невійськової) служби районної державної адміністрації.

Комісію, яка виконує функції  консультативно-дорадчого  органу,  утворено  розпорядженням голови районної державної адміністрації від 16 серпня 2021 року №218/2021-р “Про реалізацію повноважень районної державної адміністрації у сфері проходження громадянами альтернативної (невійськової) служби”.  Раніше ці повноваження здійснювалися Департаментом соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації.

Члени комісії розглянули питання про направлення чотирьох громадян для проходження альтернативної (невійськової) служби. На засідання були запрошені заявники, що подали відповідні заяви, а також пастори церков та представники релігійних організацій.

За результатами обговорення комісія вирішила рекомендувати голові районної державної адміністрації направити чотирьох громадян для проходження альтернативної (невійськової) служби після надходження витягів із книги протоколів призовної комісії Кам’янець-Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про придатність заявників до військової служби.

 

Для довідки: Альтернативна (невійськова) служба запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством. На альтернативну (невійськову) службу направляються громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу і особисто заявили про неможливість її проходження як такої, що суперечить їхнім релігійним переконанням,  документально або іншим чином підтвердили істинність переконань та стосовно яких прийнято відповідні рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора