Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У РЕГІОНАХ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ МОНІТОРИНГ ПІДГОТОВКИ ТЕПЛОВИХ ГОСПОДАРСТВ ДО ПРИЙДЕШНЬОГО ОПАЛЮВАЛЬНОГО ПЕРІОДУ

Дата: 07.09.2021 08:54
Кількість переглядів: 436

Фото без описуПідприємства, установи та заклади країни готують свої теплові господарства до опалювального періоду 2021-2022 років (далі – ОП). Представники Держенергонагляду продовжують здійснювати моніторинги організації експлуатації та технічного стану теплоустаткування об’єктів у холодну пору року.

Такі заходи передбачені Правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду та Планом заходів з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства України до осінньо-зимового періоду 2021/22 року та його проходження.

Так, Управлінням Держенергонагляду в Івано-Франківській області проведено 3 моніторинги стану підготовки теплових господарств споживачів теплової енергії (медичний та 2 навчальні заклади). Під час огляду фахівцями інспекції було виявлено 26 порушень нормативних документів у сфері теплопостачання, серед яких:

  • не проведено ремонтно-профілактичні роботи систем теплоспоживання;
  • відсутні температурні графіки роботи теплових мереж у приміщеннях індивідуальних теплових пунктів;
  • відсутні інструкції з експлуатації систем теплоспоживання тощо.

За результатами проведених заходів Управлінням оформлено довідки та надано суб’єктам господарювання відповідні рекомендації щодо усунення виявлених порушень.

Водночас у ході оглядів деяких теплових господарств Івано-Франківщини не було зафіксовано жодних порушень. Йдеться про один медичний та три навчальних заклади, за результатами моніторингу теплових господарств яких підписано акти готовності суб’єктів господарювання до ОП.

На Закарпатті представники Управління Держенергонагляду здійснили моніторинг організації експлуатації та технічного стану теплоустаткування об’єктів КП "Хусттепло" (м.Хуст), за підсумком якого видано довідку та рекомендації для усунення недоліків.

У Хмельницькій області фахівці Управління Держенергонагляду взяли участь у роботі комісії КП «Тепломережа» Білогірської селищної ради з перевірки стану готовності підприємства до роботи в ОП. За результатами роботи комісії підприємству видано акт готовності теплового господарства підприємства до роботи в опалювальний період 2021/2022 року із зауваженнями щодо:

  • недоукомплектовання підприємства ремонтним та обслуговуючим персоналом;
  • відсутності на час роботи комісії укладеного на наступний опалювальний період договору на постачання палива – природного газу.

Керівництву підприємства повідомлено, що в разі неусунення зазначених зауважень у встановлені терміни акт буде анульовано.

За зверненням відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради Новомосковського району представниками Управління Держенергонагляду у Дніпропетровській області надано консультацію з питань підготовки до роботи в опалювальному періоді 2021-2022 років.

Проведено огляд теплових мереж та тепловикористовувальних установок 5-ти навчальних закладів Новомосковського району та моніторинг організації експлуатації теплових установок і підготовки теплових господарств закладів до ОП. Під час огляду навчальних закладів виявлено низку зауважень, у наслідок чого відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради Новомосковського району видано лист з виявленими порушеннями та рекомендаціями щодо їх усунення.

Управлінням Держенергонагляду у Чернігівській області при проведенні моніторингу КНП «Пологовий будинок» Чернігівської міської ради встановлено, що план підготовки закладу до роботи в ОП виконано повністю, на підставі чого підписано акт стану готовності теплового господарства до роботи в ОП.

Представниками Управління Держенергонагляду у Черкаській області взято участь у роботі комісій з питань підготовки теплових господарств до роботи в ОП навчального та 3-х медичних закладів. Було перевірено наявність розпорядчих документів, виконання організаційно-технічних заходів, оформлених актів виконаних робіт та наявності іншої технічної документації. Проведено огляди технічного стану теплових господарств підприємств та закладів, перевірено повноту виконання запланованих робіт. За результатами проведених робіт підписано акти готовності до ОП.

Інспекторами Управління Держенергонагляду у Львівській області взято участь в роботі комісій двох медичних закладів з питань визначення стану готовності систем теплоспоживання до роботи в ОП. За результатами роботи комісій визнано системи цих установ готовими до роботи в ОП та підписано відповідні акти.

На Вінниччині представники Управління Держенергонагляду взяли участь у роботі 12 комісій з підготовки суб’єктів господарювання до роботи в ОП. Підприємствами забезпечено належну організацію експлуатації теплових установок і підготовки теплових господарств до роботи в опалювальний період. Акти готовності підписано.

Управлінням Держенергонагляду у Донецькій області оцінено стан готовності до роботи в ОП 12 котелень та підписано акти стану готовності теплового господарства до роботи в ОП.

Також, представники Управління перевірили стан готовності теплових господарств 10 суб’єктів господарювання (споживачів соціальної сфери: лікарні та навчальні заклади) до роботи в ОП. У 17 об’єктів підтверджено стан готовності теплового господарства до роботи в ОП та підписано відповідні акти з висновком – «теплове господарство підготовлено», а саме:

  • медичні та лікувальні заклади – 1 об’єкт;
  • дошкільні навчальні та інші дитячі заклади – 5;
  • школи – 6;
  • професійні та вищі навчальні заклади – 3;
  • інші заклади соціального призначення – 2,

Представниками Управління Держенергонагляду у Харківській області інспекції перевірили 8 суб’єктів господарювання (73 об’єкти) та підтвердили їх готовність до опалювального періоду, зокрема:

  • теплопостачальним організаціям – 16 об’єктів;
  • закладам освіти – 24;
  • медичним та лікувальним закладам – 33;

Управлінням Держенергонагляду у Кіровоградській області проведено 54 моніторинги готовності теплових господарств соціальної сфери (навчальні та медичні заклади) до роботи в ОП, за результатами яких було підписано 134 акти готовності теплового господарства до роботи в ОП.

Держенергонагляд наголошує, що тільки чітко спланована, технологічно та організаційно забезпечена робота з підготовки теплових господарств країни може гарантувати стале функціонування теплоенергетичного сектору в зимовий період.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора