Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

АГРАРІЇ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ ЗАВЕРШИЛИ ЗБИРАННЯ РАННІХ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР З НАЙВИЩИМ ПОКАЗНИКОМ УРОЖАЙНОСТІ В УКРАЇНІ

Дата: 31.08.2021 13:07
Кількість переглядів: 384

Фото без описуЗа інформацією Департаменту розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин ОДА, на площі 387 тис. га повністю завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур і ріпаку.

Валовий збір ранніх зернових становить 1,9 млн. тонн в початково-оприбуткованій вазі, середня урожайність – 60,3 ц/га, що є найвищим показником в державі. Озимий ріпак обмолочено на площі 81 тис. га, валовий збір становить майже 300 тис. тонн при урожайності 35 ц/га. Цьогоріч показники урожайності ранніх культур на 20-22% перевищують минулорічні.

Також сільгосппідприємства області здійснюють посів озимого ріпаку, якого вже посіяно 39 тис. га, або 54% від запланованих 72 тис. га. Агроформування області готуються до збирання пізніх культур, таких як цукровий буряк, який буде викопаний з площі 29 тис. га, соняшник, який займає 162 тис. га, соя (134 тис. га), кукурудза на зерно (303 тис. га).

Крім того, домогосподарствами населення розпочато копання картоплі та збір овочевих культур, яких в цілому до збирання підлягає 73 тис. га.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора