Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ДО УВАГИ ПЕРЕВІЗНИКІВ!

Дата: 27.07.2021 10:50
Кількість переглядів: 392

3 червня 2021 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №3742 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» (ГВК), після того, як закон набуде чинності власники транспортних засобів почнуть отримувати постанови з інформацією про штраф за порушення норм ГВК.

За останні півтора року на дорогах державного значення загального користування встановлено 48 майданчиків системи Weigh-in-Motion, які в автоматичному режимі фіксують дані про габарити, навантаження на вісь та загальну масу, а також номерний знак перевізника. Датчики вмонтовані в асфальтне покриття і розташовані таким чином, що об’їхати їх неможливо.

Наразі в Хмельницькій області введено сезонне обмеження руху для великовагових транспортних засобів за температури повітря вище +28 градусів з 10:00 до 22:00 години, а тому працівники ГУ НП та Укртрансбезпеки проводять активну превентивно-роз’яснювальну роботу із перевізниками та водіями транспортних засобів.

«Збереження доріг від руйнування вантажівками – одне з ключових завдань, яке перед нами поставив Президент. Єдиний ефективний спосіб подолання перевантажень – повна автоматизація процесів. Це питання надзвичайно важливе і кожен учасник дорожнього руху не повинен ігнорувати правила вантажних перевезень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора