Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МАЙБУТНЄ — ЗА ОРГАНІЧНИМ ВИРОЩУВАННЯМ ТА ВИРОБНИЦТВОМ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ

Дата: 10.06.2021 13:29
Кількість переглядів: 307

За ініціативою всеукраїнської громадської спілки «Органічна Україна» та Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу обласної державної адміністрації   04 червня 2021 року проведено регіональний форум в форматі онлайн-Zoom «Огранічна Україна 2021.Хмельницький» з питань сучасного ведення органічного бізнесу, державної підтримки, законодавчого врегулювання, реалізації органічної продукції, тощо.

До заходу долучились представники райдержадміністрацій і територіальних громад, виробники органічної продукції,  керівники сільгосппідприємств, які цікавляться темою органічного виробництва та хочуть стати органічними, науковці, інші зацікавлені особи.

Основною метою заходу є популяризація на регіональному та національному рівнях до розвитку органічного виробництва сільськогосподарської продукції, її переробки та  споживання для покращення здоров’я громадян країни. На Форумі розглядалися наступні теми:

  • стан органічного виробництва у Хмельницькій області ;

  • законодавче регулювання органічного виробництва та його впровадження у Хмельницькій області;

  • державна та регіональна підтримки органічного виробництва і фермерства у Хмельницькій області;

  • досвід виробників органічного виробництва;

  • сертифікація органічного виробництва.

На Хмельниччині 16 підприємств зареєстровані на виробництво органічної продукції та займаються виробництвом меду, яєць, вирощуванням зернових, технічних та плодових культур. Під виробництво використовують понад 12 тис.га земель. Всі підприємства самоокупні, рентабельні, працюють ефективно.

Все більше виробників звертають увагу на органічне виробництво, за цим виробництвом – майбутнє. Вся органічна продукція  обов’язково сертифікується.

З метою підтримки розвитку органічного виробництва в Хмельницькій області Департаментом розвитку промисловості та агропромислового комплексу розробляється Програма підтримки виробників органічної продукції на 2022-2026 роки, одним із пунктів якої передбачається фінансова підтримка виробників органіки за рахунок коштів обласного бюджету через часткову компенсацію витрат на сертифікацію ( до 80%). Розробка програми проходить на даний час та всі пропозиції до неї приймаються Департаментом до 01 вересня 2021 року через офіційний сайт та в інший доступний спосіб.

Учасники заходу отримали інформацію щодо покрокових дій для проведення органічної сертифікації сільськогосподарської продукції та просування її на споживчий ринок.

Інформаційний блок питань з презентацією тем регіонального форуму можна отримати за посиланням

https://drive.google.com/drive/folders/19Yag2rCNF50MfHd2fqjTWla8BRDjFSOS


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора