Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВІДБУЛИСЯ ОБЛАСНІ ВІДКРИТІ ЗМАГАННЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ З ПОВІТРЯНИХ ЗМІЇВ

Дата: 04.06.2021 09:56
Кількість переглядів: 236

Фото без опису24 травня 2021 року за сприяння Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації спільно з Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді на міському пляжі м.Хмельницький було проведено обласні відкриті змагання учнівської молоді з повітряних зміїв.

На заході зібралися 30 учасників (9 команд) з Деражнянської, Полонської, Кам'янець-Подільської, Славутської, Старокостянтинівської, Шепетівської міських та Антонінської, Летичівської, Новоушицької селищних територіальних громад.

Літній вітер та яскраве сонце створювали стабільність польотів моделей та гарну картинку у небі. Перед запуском повітряних зміїв судді здійснили їх технічний огляд. Враховувався дизайн, оригінальність та складність конструкції, якість розфарбування та майстерність. Учасники змагались за особисту та командну першість в класах моделей: Z (експериментальний змій довільної форми та розміру), Z1 (плоский змій будь-якої геометричної форми та розміру), Z2 (коробчастий змій будь-якої геометричної форми та розміру з жорстким каркасом), Z3 (об’ємний змій будь-якої геометричної форми та розміру без жорсткого каркасу), Z4 (міні-змій довільної форми), Z7 (змійковий потяг). Кожен учасник намагався виготовити оригінального, незвичайного, а головне слухняного змія.

У небо піднялося близько 20 повітряних зміїв різних видів: плоский, коробчастий, об'ємний, керований  змій, змійковий потяг, міні-змій.

Загальна оцінка виступу складалася із суми балів, набраних учасниками на стендовому огляді та в польотних випробуваннях повітряних зміїв.

За результатами змагань, місця командної першості розподілились таким чином:

І місце – команда Новоушицького Будинку дитячої творчості Новоушицької селищної територіальної громади (керівник – Євген Луцак);

ІІ місце – команда Кам'янець-Подільського Центру дитячої та юнацької творчості Кам'янець-Подільської міської територіальної громади (керівник – Ігор Сторож);

ІІІ місце – команда Полонської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 Полонської міської територіальної громади (керівник – Петро Пшегоцький).

Переможці та призери в особистій першості були нагороджені медалями відповідних ступенів.

А команда-переможець була нагороджена кубком Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді та представлятиме Хмельниччину на Всеукраїнських відкритих змаганнях з повітряних зміїв у м.Черкаси.

Вітаємо переможців та призерів в особистій та командній першості обласних відкритих змагань учнівської молоді з повітряних зміїв і бажаємо всім учасникам та їх керівникам подальших успіхів, вдалих стартів та нових перемог!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора