Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

3 ЧЕРВНЯ НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ІЗ РОБОЧОЮ ПОЇЗДКОЮ ПЕРЕБУВАВ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Дата: 04.06.2021 08:48
Кількість переглядів: 327

Фото без опису3 червня на Хмельниччині з робочою поїздкою перебував Президент України Володимир Зеленський.

Під час робочої поїздки до Хмельницької області Президент України Володимир Зеленський взяв участь у засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Главі держави.

Президент зазначив, що Конгрес є важливим майданчиком для взаємодії центральних органів влади та місцевих громад, який має допомогти у розв’язанні нагальних проблем регіонів.

 «Попереду – масштабна робота на регіональному й субрегіональному рівнях. Попереду непростий процес змін до Конституції України щодо адміністративно-територіального устрою, змін до українського законодавства про місцеве самоврядування, а також до Бюджетного кодексу України», – сказав Володимир Зеленський.

Фото без описуВін наголосив, що уважно стежить за процесами передачі громадам об’єктів комунальної власності. Президент акцентував увагу на важливості фінансової самостійності місцевих бюджетів та спроможності територіальних громад.

Під час робочої поїздки Глава держави також ознайомився з перебігом реконструкції автодороги державного значення Н-03 Житомир – Чернівці, зокрема оглянув ділянку на автошляху від Старокостянтинова до Хмельницького, реконструкція якої здійснюється в межах Національної програми «Велике будівництво».

Як доповів Володимиру Зеленському Міністр інфраструктури Олександр Кубраков, виконання робіт на цій ділянці розпочато в березні 2021 року. Вже проведено підготовчі роботи, встановлено водопропускну трубу та прокладається дренаж.

Фото без описуЗагальна вартість проекту – 321,6 млн грн. Завершити реконструкцію автодороги планують до кінця поточного року за умови фінансування в повному обсязі.

Президент наголосив на важливості дотримання перевізниками габаритно-вагових норм на автошляхах. Як зазначив голова Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія, сьогодні в області наявні п’ять автоматичних вагових комплекси. Планується встановити ще три.

Президент Володимир Зеленський також проінспектував перебіг будівництва Палацу спорту в обласному центрі на вул. Прибузькій, який споруджується в межах Національної програми «Велике будівництво». Палац спорту матиме 2,5 тис. глядацьких місць з можливістю збільшення до 3,1 тис. Тут буде можливість проводити тренування та змагання, зокрема з волейболу, баскетболу, гандболу, футзалу тощо.

Президент України Володимир Зеленський відвідав і КП «Хмельницька міська лікарня», де в межах програми «Велике будівництво» проведено капітальний ремонт приймального відділення. Глава держави оглянув протишокову палату, кабінет УЗД та комп’ютерної томографії.

Фото без описуЯк розповів Володимиру Зеленському директор закладу Валерій Гарбузюк, було здійснено будівництво та оздоблення теплого боксу, відремонтовано приміщення, санвузли, коридори, медичні кабінети, кабінет КТ, облаштовано пандус, утеплено фасад.

Коштом державного бюджету закуплено комп’ютерний томограф вартістю 11,9 млн грн, який уже змонтовано, та рентгенографічну систему вартістю 7 млн грн, монтаж якої заплановано на червень цього року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора