Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

30 ТРАВНЯ — МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДНІСТРА

Дата: 30.05.2021 08:27
Кількість переглядів: 305

Фото без описуУ 2017 році на спільній нараді Уповноважених Урядів України та Республіки Молдова з виконання Угоди про спільне використання та охорону прикордонних вод Дністра було прийнято рішення щодо відзначення Міжнародного дня Дністра в останню неділю травня, починаючи з 2018 року.

Дністер одна з найбільших європейських річок, третя за довжиною в межах України (після Дніпра й Південного Бугу).

Басейн річки лежить у межах трьох країн: Польщі, України та Молдови. Більша його частина розташована в Україні. Тут річка займає значну частину територій семи областей південно-західної України (Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Тернопільська, Хмельницька, Вінницька та Одеська області). Загальна довжина річки – 1352 км, у межах Хмельницької області 160 км.

Вздовж Дністра створено чимало заповідних зон – національних природних парків, заказників, пам’яток природи. Найбільшими заповідниками є «Регіональний ландшафтний парк «Верхньодністровські Бескиди» (Львівська область), «Галицький національний природний парк» (Івано-Франківська область), «Національний природний парк «Дністровський каньйон» (Тернопільська область), «Хотинський національний природний парк» (Чернівецька область), «Національний природний парк «Подільські Товтри» (Хмельницька область) та «Нижньодніпровський національний природний парк» (Одеська область).

Відзначення Міжнародного дня Дністра – це нагода нагадати всім мешканцям басейну про культурну та природну цінність неповторної річки та привернути увагу суспільства до питань раціонального використання та збереження водних ресурсів.

Тому наше спільне завдання зробити все, щоб вода була постійно цілюща, берегти і раціонально використовувати наші водні багатства, пам’ятати про те, що ресурси води не безмежні і наше здоров’я і життя напряму залежить від її кількості і якості.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора