Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НАЧАЛЬНИК АРХІВНОГО ВІДДІЛУ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ІРИНА ФЕДОРОВА ВЗЯЛА УЧАСТЬ В ОБГОВОРЕННІ ПРОЕКТУ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ АРХІВНОЇ СПРАВИ ДО 2025 РОКУ

Дата: 24.05.2021 10:16
Кількість переглядів: 340

Фото без опису21 травня начальник архівного відділу Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Ірина Федорова взяла участь в обговоренні проекту Стратегії розвитку архівної справи до 2025 року. Зустріч у форматі «Світове кафе» («The World Cafe») була організована та проведена Державним архівом Хмельницької області.

В ході живої дискусії учасники заходу обмінювались думками, ідеями, досвідом, вислювали власне бачення щодо таких стратегічних та оперативних цілей  як  забезпечення інформаційних потреб суспільства,  рівний доступ до інформації, знань і послуг та забезпечення онлайн доступу до архівних інформаційних ресурсів.

На порядок денний винесли й питання реформування системи управління архівною справою та формування «спроможних» архівів, що має на меті збереження й примноження національних інформаційних ресурсів суспільства.

Фото без описуОкрім вищезазначеного, учасники зустрічі говорили про розбудову архівної інфраструктури, забезпечення максимальної повноти комплектування архівних фондів, безпеки архівів та архівних ресурсів, удосконалення архівної статистики, посилення наукового супроводу, кадрового та фінансового потенціалу архівної галузі, оновлення нормативно-правової бази архівної сфери та розроблення нового архівного Закону, а також про формування цілісного, ієрархічно структурованого поля нормативно-правових актів.

Результати обговорення проекту Стратегії будуть передані на опрацювання в Державну архівну службу України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора