Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

DIIA SUMMIT 2.0 ПРЕЗЕНТУВАЛА МАСШТАБНЕ ОНОВЛЕННЯ ДІЇ — ПОНАД 10 НОВИХ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ

Дата: 20.05.2021 16:12
Кількість переглядів: 298

17 травня команда Мінцифри під час Diia Summit 2.0 презентувала масштабне оновлення Дії — понад 10 нових електронних послуг. Оновлення вже доступні на порталі та в застосунку.

Про те, які нові послуги доступні в Дії (коротко):

 - зміна місця реєстрації онлайн (Запровадили експериментальний проєкт з електронною зміною реєстрації місця проживання. Потрібна лише ID-картка, 10-15 хвилин на заповнення заяви в Дії й онлайн-підтвердження власника житла. Послуга вже доступна для жителів Києва, Харкова, Вінниці, Луцька, Рівного, Кривого Рогу і Маріуполя. За рік послугу масштабуємо на всю країну. Також запустили реєстрацію права власності онлайн — саме ця послуга робить можливою зміну місця реєстрації в декілька кліків).

 - автоматична реєстрація ФОП (2 секунди для запуску бізнесу. Відтепер відкрити власний бізнес можна автоматично онлайн, без участі держреєстратора. Заявка на відкриття ФОП одразу надходить у реєстр фізосіб-підприємців. 10-15 хвилин на заповнення заяви і менше ніж 2 секунди на її обробку).

 - сплата податків та подання декларацій (Задекларувати доходи, сплатити податки і збори ФОП, переглянути декларації та розрахунки за минулі періоди — все це тепер можна зробити в Дії. Процес подання декларацій спростили: замість двох сторінок та понад 30 полів (з яких потрібно знати, де правильно заповнювати) тепер достатньо відповісти лише на 4 запитання та внести суму доходу для розрахунку єдиного податку. Система сповіщень нагадуватиме про граничні дати подання декларацій та сплати податків).

 -  Дія.Підпис — електронний підпис у смартфоні. Підписуйте будь-які документи, отримуйте держпослуги просто з телефона вдома, в метро чи під час ранкової кави — безоплатно й у кілька кліків.

 - NFC-авторизація (Авторизуйтесь у Дії, приклавши ID-картку до смартфона. 30 секунд і в застосунок підтягнуться всі документи та згенерується електронний підпис).

 - статичний QR-код (Тепер не обов’язково ксерити копії документів чи заповнювати бланки. Наприклад, заселяючись у готель чи оформлюючи кредит у банку. За допомогою статичного QR можна ділитися необхідними документами онлайн. Бізнесу не потрібно робити технічну інтеграцію та купувати обладнання — потрібно в кабінеті на порталі Дія згенерувати QR-код та роздрукувати його. Людина сканує QR-код та дає згоду на шеринг документів. Важливо, що компанія не зможе вимагати від клієнта додаткові копії документів і надлишкові копії даних).

Також у Дії можна побачити історію шерингів: коли, скільки разів і з ким ділилися цифровими копіями документів.

 - нові будівельні послуги:

 - для класу наслідків СС2/СС3 — електронний дозвіл на виконання будівельних робіт та електронний сертифікат про прийняття в експлуатацію;

 - автоматична реєстрація декларації про готовність об’єкта класу наслідків СС1 до експлуатації;

 - онлайн-видавання будівельного паспорта забудови земельної ділянки.

 - E-петиції (Українці зможуть створювати, переглядати та підтримувати електронні петиції на порталі ВзаємоДія або в застосунку Дія. Це перший етап запровадження електронної демократії в Україні).

 - заміна водійського й оновлений розділ “Штрафи” (Подати заявку на нове посвідчення в Дії можна за 5 хвилин. Також для тих, у кого є водійське посвідчення, кожну годину Дія оновлюватиме розділ “Штрафи”. Також стануть доступними штрафи, виписані патрульними. Якщо будуть нові, то вони одразу там з’являться, а застосунок надішле сповіщення. За 5 днів до закінчення терміну оплати Дія нагадає про несплачений штраф, виписаний патрульним).

 - подання заяви на намір отримати пільгову іпотеку для ВПО (Доступний кредит на житло переселенцям, які постраждали через російську агресію в Криму та на сході України. Кредит — на 20 років під 3% річних. Заяву можна подати на порталі Дія за 10 хвилин).

 - сплата адмінзбору онлайн (Потрібно буде навести камеру в Дії на QR-код біля реєстратора. Квитанція буде сформована автоматично. 2 кліка замість 2 візитів! Доступна в Одесі, Хмельницькому та Рівному, поступово масштабуємо на всю Україну).

 - реєстрація операторів потужностей ринку (Автоматизували весь процес — реєстрація через портал Дія займе 1 хвилину. Потужності ринку — це будь-яке обладнання для виробництва, зберігання або транспортування харчових продуктів. Від бджільництва, кав’ярні або МАФу з морозивом до вантажівок-холодильників та торговельних мереж супермаркетів. Від сьогодні більше не потрібно їздити по установах, ходити до ЦНАПу, носитися з пакетом документів або надсилати їх рекомендованими листами).

Презентовані послуги – це лише невелика частина глобальних планів Мінцифри на 2021 рік. Україна повинна за декілька років пройти шлях цифровізації, який інші країни проходили 10-20-30 років. Мінцифра невпинно рухається далі. Попереду у нас реалізація 94 проектів цифрової трансформації країни, режим  “без паперу” та десятки нових онлайн-послуг.

Зараз оновлюйте Дію, щоб користуватися всіма послугами: go.diia.app/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора