Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

17 КВІТНЯ — ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ

Дата: 17.04.2021 13:44
Кількість переглядів: 414

У третю неділю квітня в Україні відзначається День довкілля. Ця дата покликана привернути увагу суспільства до екологічних проблем.

Декілька років тому Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала звіт про забруднення навколишнього середовища. Результати цього дослідження невтішні. Діяльність людини за останнє століття нанесла неабияку шкоду природному середовищу. Технічний прогрес та цивілізаційні процеси, які полегшують життя людей, знищують нашу планету.

До прикладу, середньостатистичний автомобіль виробляє більше 0,5 кілограма відходів у вигляді газу за кожні 35 кілометрів шляху. Лише чотирьох літрів машинного мастила досить, щоб було отруєно понад 4 мільйони літрів чистої питної води. На розсилку спаму щорічно витрачається 33 мільярди кВт/год електроенергії, що супроводжується викидом в атмосферу близько 17 мільйонів тонн вуглекислого газу (це можна порівняти з вихлопами трьох мільйонів автомобілів). Такої кількості електроенергії достатньо для електропостачання 2,4 мільйона будинків.

Діяльність людини призвела до цілої низки глобальних екологічних проблем. Так, від дефіциту питної води страждає більше, ніж 40 відсотків світового населення. Проблема недостатньої кількості питної води сьогодні  розглядається як глобальна проблема сучасності. Зростання температури на Землі призводить до танення льодовиків і катастрофічної зміни клімату на планеті. Середня температура в арктичних регіонах планети вже зросла на 2°С.

Кожен з нас може долучитися до того, щоб врегулювати ситуацію і залишити в спадок наступним поколінням здорову планету, придатну для життя. Для цього треба не так уже й багато, але навіть ці маленькі щоденні  вчинки чимало багато в справі збереження довкілля:

- відмовтеся від поліетилену;

- заощаджуйте електроенергію, не використовуйте даремно воду;

-не варто іхати автомомбілем туди, куди запросто можна дібратися пішки;

- сортуйте сміття.

Збережімо нашу планету! Від її екологічного здоров’я, залежить і життя та здоров’я людства


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора