Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРОСТИМИ СЛОВАМИ ПРО ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦІННОСТІ: ТРИВАЄ ІНФОРМАЦІЙНА КАМПАНІЯ EUКРАЇНА

Дата: 15.02.2021 11:12
Кількість переглядів: 456

Деренчливі трамваї, іржаві автобуси, напхані напхом маршрутки… Хіба на цьому мають їздити жителі сучасної європейської країни? Мова йде про одну з базових цінностей Європейського Союзу, основу європейської цивілізації. І яка дуже близька нам, українцям. Це свобода.

Здавалося б, до чого тут транспорт?

Перевізник міг би випустити розбитий автобус на маршрут, так же, як, скажімо, виробник молока міг би додати антибіотики в свою продукцію. Це ж бо їхня свобода. Але ця «свобода» впирається в загрозу суспільній безпеці, в ризик для життя та здоров’я людей. Тому право на якість, на зручність, на безпеку – в їхньому широкому сенсі – є таким же проявом свободи, як і можливість вільно висловлювати свої думки чи їздити за кордон.

За ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України і за підтримки Представництва ЄС в Україні та проєкту Association4U триває інформаційна кампанія EUКраїна, яка простими словами розповість про те, як європейські цінності проявляються в нашому щоденному житті.

Ми користуємося застосунком Дія і знаємо, що наші персональні дані захищені. Українці навчаються в ЄС по програмі «Еразмус+» і відчувають, що вони є членами єдиної європейської студентської спільноти. В нашій країні починають з’являтися якісні дороги, а в містах – зручний та безпечний транспорт. Це різні, такі «побутові», але надзвичайно важливі прояви свободи.

Це – євроінтеграція!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора