Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ГОЛОВА ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ СЕРГІЙ ГАМАЛІЙ ВІДВІДАВ КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ ТА ДУНАЇВЦІ

Дата: 12.02.2021 15:33
Кількість переглядів: 764

Фото без описуВ рамках Програми Президента України «Велике будівництво» на Хмельниччині триває реконструкція та переоснащення приймальних відділень опорних медичних закладів, які згідно з планом мають запрацювати вже в квітні цього року.  В межах Хмельницького госпітального округу  під дію Програми підпадають 10 таких відділень. Серед них — приймальні відділення Дунаєвецької районної та Кам’янець-Подільської міської лікарень.

12 лютого голова Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Гамалій побував із робочою поїздкою в Дунаївцях та Кам’янці-Подільському, аби особисто ознайомитися із ходом будівельних робіт у вказаних закладах охорони здоров’я. Разом із очільником області відвідав об’єкти і голова Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Анатолій Бернашевський.

Фото без описуПринагідно відзначимо, що реконструкція та переоснащення приймальних відділень у відділення екстреної медичної допомоги відбувається згідно зі стандартами єдиного брендбуку «ЕMERGENCY 2020», розробленого Міністерством охорони здоров’я України. Даний проєкт передбачає єдиний сучасний підхід до ремонту приміщення та наявності медичного обладнання. Згідно з брендбуком, в оновлених  відділеннях екстреної медичної допомоги обов’язково мають бути обладнані сучасний діагностичний блок для проведення аналізів та відповідних досліджень, встановлені комп’ютерний томограф, апарат УЗД, інше обладнання, що необхідне для надання якісної медичної допомоги пацієнту.  Обов’язковою є й наявність приймального боксу для автомобілів невідкладної допомоги.

Згідно з проєктом, у відділеннях також передбачене відповідне зонування — санітарно-гігієнічна зона, загально-медична зона, приймально-сортувальна зона, зона серцево-легеневої реанімації, зона медичного персоналу. Такий розподіл дозволяє правильно організувати роботу та відпрацювати чіткий механізм для надання медичної допомоги в найкоротші терміни, від чого зачасту залежить подальше успішне лікування хворого.

Фото без описуВ рамках Програми «Велике будівництво» на реконструкцію приймального відділення Дунаєвецької районної лікарні виділено 12 мільйонів 181 тисячу гривень. Ще 4 мільйони 95 тисяч гривень профінансовано на ремонтні роботи в харчоблоці, що є будівництвом другої черги на цьому об’єкті.

Вартість ремонтних робіт у приймальному відділенні Кам’янець-Подільської міської лікарні становить 6 мільйонів 796 тисяч.

Наразі роботи в Дунаєвецькій районній лікарні тривають. Вони мають бути закінчені до кінця березня. У Кам’янець-Подільській міській лікарні ремонтні роботи перебувають на стадії завершення.

 

Фото без опису Фото без опису

 

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора