Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ГОЛОВА КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ АНАТОЛІЙ БЕРНАШЕВСЬКИЙ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗУСТРІЧІ ГОЛОВИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ВІОЛЕТИ ЛАБАЗЮК ІЗ ОЧІЛЬНИКАМИ ГРОМАД

Дата: 09.02.2021 08:14
Кількість переглядів: 470

Фото без опису8 лютого Кам’янеччину відвідала  голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк. Під час візиту пані Віолета зустрілася із головами територіальних громад району. Взяв участь у зібранні й голова Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Анатолій Бернашевський.  

Основний меседж, який озвучила Віолета Лабазюк під час зустрічі, — це відкритість обласної ради до співпраці та готовність сприяти територіальним громадам у вирішенні основних проблем. Але при цьому очільниця обласної ради наголосила, що першочерговим у розвитку громад має бути ініціативність та бажання самих їхніх керівників. За словами пані Віолети, Кам’янеччина має всі можливості для процвітання — чудову природу, прекрасні туристичні місця. Тому сьогодні керівникам ОТГ треба докласти максимум зусиль, аби залучати інвестиції  в громади.

Наголосила очільниця обласної ради і на тісній співпраці Хмельницької облдержадміністрації та Хмельницької обласної ради, зазначивши, що попри приналежність до різних гілок влади ці структури виконують єдину роботу, спрямовану на розвиток регіону та покращення життя його жителів.

Фото без описуНа співпраці всіх гілок влади наголосив і голова Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Анатолій Бернашевський. Він також акцентував увагу на командній роботі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, адже лише спільно можна досягти успіху. При цьому голова райдержадміністрації зазначив, що адміністрація району знаходиться поза політикою, і звернувся до голів громад з проханням у своїй роботі відкинути політичні амбіції і діяти як єдина команда, адже від цього залежить добробут, розвиток та процвітання Кам’янеччини та її людей.

— Сьогодні, коли згідно з реформою децентралізації кошти залишаються на місцях, громадам дуже важливо не відмежовуватися, а взаємодіяти між собою, — резюмував Анатолій Бернашевський. — До прикладу, в нашій районній лікарні медичну допомогу отримують жителі усіх громад теперішнього Кам’янець-Подільського району, тож, на мою думку, буде несправедливо, якщо утримувати заклад буде лише одна певна громада. Те ж стосується й закладів соціальної сфери та соціального обслуговування.

Фото без описуВ свою чергу голови громад порушили перед Віолетою Лабазюк низку питань, які наразі найбільше їх турбують, —  необхідність будівництва, реконструкціі? та ремонту доріг, водопровідних мереж, закладів соціальноі? сфери тощо.

Одним із найболючіших питань є  функціонування в громадах закладів охорони здоров’я первинної ланки — ФАПів. Сьогодні через відсутність фінансування з  Національної служби здоров’я України громади утримувати їх не можуть, але разом з тим зважаючи на недостатню кількість автотранспорту та віддаленість центрів ПМСД від сільських населених пунктів, їх наявність у селах є необхідною. Тож голови громад виступили за збереження ФАПів у селах з метою надання первинноі? допомоги населенню на місцях і висловили надію на співпрацю та підтримку з боку  вищого керівництва.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора