Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ АРАКЕЛ МЕЖЛУМ’ЯН ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЖАЛОБНИХ ЗАХОДАХ НА ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ ПІД ЧАС БОЇВ ЗА ДОНЕЦЬКИЙ АЕРОПОРТ

Дата: 20.01.2021 13:17
Кількість переглядів: 414

Фото без описуСьогодні на Алеї Слави міського кладовища відбувся мітинг-реквієм задля вшанування пам’яті військовослужбовців – жителів Кам’янеччини, — які загинули під час боїв за Донецький аеропорт.

Саме цього дня 6 років тому проросійські сили підірвали новий термінал аеропорту, бетонні перекриття і стеля у багатьох секціях обвалилася, ховаючи під собою українських захисників. Серед загиблих у результаті боїв і троє наших земляків — Руслан Коношенко, Валерій Лізвінський та Віталій Ремішевський.

Оборона терміналів аеропорту тривала 242 дні. Впродовж двох сотень днів та ночей українські військові ціною надлюдських зусиль утримували об’єкт. За нереальні силу духу, звитягу, міць та волю захисників Донецького аеропорту нарекли «кіборгами», бо те, що витримали ці воїни в бетонному полоні та під постійним вогнем, звичайним людям пережити не дано.

Фото без описуХвилиною мовчання присутні на кладовищі рідні та друзі загиблих воїнів, їхні колеги, представники районної та міської влади й громадськості вшанували пам’ять усіх захисників, які загинули за Україну  — в Донецькому аеропорту, під Іловайськом, на всіх східних фронтах, і звершили спільну молитву за упокій їхніх душ.

Вічна пам’ять та вічна слава усім воїнам-захисникам, полеглим за Україну. Бо немає більшої почесті, ніж віддати своє Богом подароване життя за рідну землю…

Фото без опису Фото без опису

 

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора