Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

"ПРО ТИХ ЛЮДЕЙ МИ МУСИМ ПАМ’ЯТАТИ, ХТО СМЕРТЬ СТРАШНУ СОБОЮ ЗУПИНИВ": НА КАМ’ЯНЕЧЧИНІ ВІДБУВСЯ МІТИНГ-РЕКВІЄМ З НАГОДИ ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС

Дата: 14.12.2020 13:31
Кількість переглядів: 345

Коли 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції стався вибух, та й уже потім, коли впродовж довгого часу доводилося ліквідовувати наслідки тієї аварії, ніхто із тих, хто опинився в епіцентрі подій, навіть не замислювався, що їхня робота — це подвиг, і в жодному разі не вважав себе героєм. Але тим не менше, саме вони ціною неймовірних зусиль, ціною життя й здоров’я зупинили невидимого ворога, не давши йому можливості нанести ще більшої шкоди.

Офіційне відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС є визнанням неоціненного подвигу пожежників, будівельників, правоохоронців, медиків, водіїв — усіх відомих та невідомих героїв тієї трагедії.

 14 грудня Кам’янеччина разом з усією Україною теж  вшановувала ліквідаторів — біля Меморіалу героям Чорнобиля відбувся мітинг-реквієм з цієї нагоди за участі голови районної ради Михайла Сімашкевича, заступника голови районної державної адміністрації Аракела Межлум’яна, голови районної громадської організації «Чорнобиль» Миколи Малайдаха, голови громадської організації «Союз Чорнобиль Україна»  Володимира  Гусєва, голови міської громадської організації «Чорнобиль» Володимира Стоцького, безпосередньо ліквідаторів-жителів нашого району та громадськості.

  За мужність, самовідданість, високий професіоналізм, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Почесними Грамотами Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації нагороджено ліквідаторів І категорії Володимира Олександровича Мельника (с.Довжок), Валерія Володимировича Бунду (с.Кам’янка), Станіслава Анатолійовича Стоцького (с.Улянівка), Людмилу Вікторівну Борчук (смт Стара Ушиця), Василя Олександровича Гаджулу (с.Панівці).

Поряд із відзначенням присутніх на мітингу ліквідаторів, громадськість району хвилиною мовчання вшанувала пам’ять тих, хто загинув, ліквідовуючи наслідки аварії, і тих, хто пішов з життя пізніше внаслідок хвороб, спровокованих високою дозою отриманої радіації. На знак глибокої вдячності та шани до загиблих ліквідаторів до підніжжя Меморіалу поклали вінки та квіти.

   

 

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора