Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ДРУГА (ПОЗАЧЕРГОВА) СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ: НА ЧАСІ — ПИТАННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТА АДМІНІСТРАТИВНОГО УСТРОЮ

Дата: 11.12.2020 17:59
Кількість переглядів: 463

Фото без описуВнесення змін до Програми соціально-економічного розвитку Кам’янець-Подільського району на 2020 рік, Програми підтримки діяльності органів виконавчої влади, районного бюджету на 2020 рік, реорганізація Дунаєвецької, Чемеровецької та Новоушицької районних рад шляхом приєднання їх до Кам’янець-Подільської — саме ці та деякі інші питання були винесені на розгляд депутатів під час пленарного засідання другої (позачергової) сесії Кам’янець-Подільської районної ради VIII скликання.

Пленарне засідання розпочалося із вручення посвідчень та значків «Депутат районної ради», а далі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

Найперше було затверджено Регламент новообраної районної ради, Положення про постійні комісії, Положення про президію ради, прийнято рішення про утворення президії, утворено 8 депутатських фракцій.

Фото без описуРішенням депутатів внесено зміни до показників районного бюджету, зокрема збільшено видатки на Кам’янець-Подільську центральну районну лікарню та Кам’янець-Подільський районний центр надання первинної медико-санітарної допомоги.

Наступним пунктом депутати погодили спрямування 500 тисяч гривень на потреби Кам’янець-Подільської центральної районної лікарні. Ця сума є залишковими коштами, виділеними на наш округ Міністерством розвитку громад та територій України в рамках Програми соціально-економічного розвитку регіону народного депутата Ігоря Марчука.

Вирішили депутати й важливі питання галузі охорони здоров’я району. Так, на баланс Кам’янець-Подільської центральної районної лікарні тимчасово передано генератор автономного живлення, який до того перебував на балансі Орининської районної лікарні №2.

Фото без описуТака потреба зумовлена тим, що ЦРЛ є опорним закладом, де отримують допомогу хворі на COVID-19. І якщо головний корпус лікарні таким резервним джерелом електроенергії забезпечений, то інфекційне відділення, яке приймає пацієнтів із коронавірусом і де облаштовані палати інтенсивної терапії, такого обладнання не має. А це у випадку знеструмлення це може коштувати пацієнтам життя.

Депутати також погодили рішення про  безоплатну передачу зі спільної власності територіальних громад, сіл та селища Кам’янець-Подільського району у комунальну власність Орининської сільської ради та Староушицької селищної рад майнових комплексів комунальних некомерційних підприємств «Орининська районна лікарня №2» та «Староушицька районна лікарня №3».

І наостанок  було прийнято рішення щодо реорганізацій шляхом приєднання до Кам’янець-Подільської районної ради Дунаєвецької, Чемеровецької та Новоушицької районних рад, що по суті завершило процес об’єднання чотирьох окремих районів в один великий потужний регіон.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора