Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

УРЯД РОЗШИРИВ НА ІНТЕРНІВ СТРАХОВІ ВИПЛАТИ МЕДИКАМ, ПОСТРАЖДАЛИМ ВІД ПРОФХВОРОБИ НА СОVID-19

Дата: 10.12.2020 17:05
Кількість переглядів: 457

Кабінет Міністрів України розширив дію порядку здійснення державних страхових виплат у разі інвалідності або смерті медичних працівників через професійну хворобу COVID-19 на студентів-медиків V і VI курсів, залучених до боротьби із коронавірусом SARS-CoV-2 державними і комунальними закладами охорони здоров’я.

Відповідні зміни до постанови «Деякі питання надання страхових виплат у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2» від 17.06.2020 № 498 Уряд вніс на своєму засіданні сьогодні, 09 грудня.

Нагадаємо, зазначені страхові виплати здійснюються через Фонд соціального страхування України за кошти державного бюджету.

Крім того, рішенням Уряду до переліку документів, необхідних для призначення Фондом виплати, додано довідку про результати визначення ступеня втрати професійної працездатності у відсотках, потреби у наданні медичної та соціальної допомоги, яка видається медико-соціальною експертною комісією.

Станом на сьогодні ФССУ профінансовано державні допомоги у разі смерті внаслідок профхвороби на COVID-19 для родин двадцяти п’яти медичних працівників на загальну суму 39 412 500 гривень. Розмір допомоги для кожної родини становить 1 576 500 гривень.

Для шести медичних працівників, яким встановлено інвалідність, що настала внаслідок гострого профзахворювання на COVID-19, Фондом профінансовано державні одноразові страхові виплати. Залежно від встановленої групи інвалідності, їх розмір становить:

• для осіб І групи інвалідності – 400-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установлений на 01 січня календарного року, що складає 840,8 тис. грн;

• ІІ групи інвалідності – 350-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 735,7 тис. грн;

• ІІІ групи інвалідності – 300-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 630,6 тис. грн.

Звертаємо увагу, що станом на 09.12.2020 у Фонді не зафіксовано випадків смерті студентів-медиків внаслідок профхвороби на COVID-19.

Крім того, ФССУ здійснює для медичних працівників, або їх родин у разі смерті медиків внаслідок профхвороби на COVID-19 надання одноразових допомог, а також щомісячних страхових виплат відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування за кошти Фонду.

На сьогодні Фондом профінансовано одноразові допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхування за 25 страховими випадками смерті медичних працівників на загальну суму 5 397 500 гривень (для 10 сімей виплата призначена у розмірі 210 200 грн, для 14 сімей (15 випадків), у яких страховий випадок після 01.07.2020, у розмірі 219 700 грн).

Одноразові допомоги для медичних працівників, яким встановлено стійку втрату працездатності, інвалідність, що настала внаслідок профхвороби на COVID-19, Фонд призначив для 10 медиків.

Щомісячні страхові виплати, які пожиттєво або до повного одужання компенсують медичному працівнику втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності, Фонд призначив для 10 медиків.

Кам’янець-Подільське відділення управління виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора