Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ОЛЕКСІЙ ЧЕРНИШОВ: ВСІ ПРОЄКТИ ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА, ЗАПЛАНОВАНІ НА 2020 РІК, БУДУТЬ ЗАВЕРШЕНІ

Дата: 02.12.2020 08:09
Кількість переглядів: 391

Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов підвів перші підсумки програми “Велике будівництво”, яку Мінрегіон реалізує у співпраці з місцевою владою. По школам першочерговий план виконаний у повному обсязі – у 100 школах завершені будівельні роботи, і до кінця року буде перевиконаний. Загальний відсоток будівельної готовності всіх об’єктів в рамках “Великого будівництва” становить 94%. До кінця поточного року всі заплановані об’єкти будуть завершені.

В цьому році у наймасштабнішій інфраструктурній програмі “Велике будівництво” включено близько шестисот об’єктів – шкіл, садочків, спортивних об’єктів, приймальних відділень опорних лікарень. За першочерговими планами, до кінця 2020 року мають бути завершені щонайменше 100 шкіл, 100 садочків та 100 спортивних об’єктів по всій Україні.

“По школам план вже виконано повністю – у 100 школах завершені будівельні роботи. В результаті створено 8338 нових сучасних учнівських місць європейського зразка. А загалом, враховуючи реконструйовані та відремонтовані школи, в нових комфортних умовах тепер можуть навчатися понад 55 тисяч дітей”, – повідомив Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

За його словами, загалом будівництво в цьому році було розпочато в 134 школах, середня будівельна готовність яких на сьогодні, за даними ОДА, становить 95%. «Отже, враховуючи, що до нового року ще є час, план по школах на 2020 рік буде перевиконаний», – додав Міністр.

Загальний відсоток будівельної готовності всіх об’єктів в рамках “Великого будівництва” становить 94%. Завершеність будівельних робіт по дитячим садочкам становить 94%, а готовність спортивної інфраструктури оцінюється у 90%. “До кінця поточного року всі заплановані проєкти будуть завершені. Окрім того, хочу зазначити, що усі завершені роботи на об’єктах “Великого будівництва”, виконані за укладеними угодами та договорами, держава профінансує на 100 відсотків. Якщо роботи будуть виконані підрядниками вчасно та якісно, то все буде відповідним чином сплачуватись”, – коментує Олексій Чернишов.

Особливу увагу Міністр звернув на реконструкцію та капітальний ремонт двох шкіл в Донецькій області, що розташовані на межі з лінією розмежування. Школи в містах Селидове та  Красногорівка устатковані сучасними системами теплопостачання та освітлення з використанням енергоефективних технологій. Школи також облаштовані новітнім освітнім обладнанням та інтерактивними класами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора