Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

СПІВПРАЦЯ, ПАРТНЕРСТВО ТА КОНСТРУКТИВНИЙ ДІАЛОГ: НА БАЗІ КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ВІДБУЛАСЯ НАРАДА З ГОЛОВАМИ ГРОМАД ОБ’ЄДНАНОГО РАЙОНУ

Дата: 26.11.2020 09:42
Кількість переглядів: 589

Фото без описуНапрацювання спільної стратегії щодо розвитку об’єднаного Кам’янець-Подільського району, побудова та налагодження дієвої співпраці між громадами, що увійшли до його складу, обмін досвідом, власним баченням ситуації та досягненнями — так можна охарактеризувати цілі, які були поставлені перед учасниками наради, що відбулася 25 листопада на базі Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації.

Участь у зустрічі взяли голова Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Анатолій Бернашевський, його заступники Ніна Фабіянська і Аракел Межлум’ян, керівники структурних підрозділів адміністрації. На зібрання були запрошені очільники Дунаєвецької, Чемеровецької та Новоушицької райдержадміністрацій та голови усіх 15 громад, що відповідно до нового адміністративно-територіального устрою увійшли до складу нового Кам’янець-Подільського району.

— Ми сьогодні зібралися тут, щоб поділитися досвідом, знайти раціональне зерно та виробити спільну стратегію, аби зберегти все те, що було напрацьоване впродовж багатьох років, — сказав голова адміністрації Анатолій Бернашевський, звертаючись  до колег. — Нині багато питань лягає на плечі об’єднаних територіальних громад — освіта, культура, медицина, соціальне обслуговування населення, наповнення місцевих бюджетів, утримання комунального майна. Тому найправильнішим рішенням у цій ситуації буде виробити такий план дій, щоб громади не залишалися наодинці з цими питаннями. Саме в цьому й полягає мета нашої зустрічі.

Фото без описуПро формування місцевого бюджету, як основного фактору, на якому базується вирішення всіх решти проблемних питань, у своїй доповіді говорив начальник управління фінансів Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Олександр Федик.  Олександр Григорович відзначив, що відтепер усі служби перейшли на фінансування з бюджету громад. Тож нині забезпечення функціонування таких галузей, як освіта, культура, спорт, соціальний захист населення, охорона здоров’я, — це сфера впливу органів місцевого самоврядування.

З огляду на це до очільників громад звернулися завідувач сектору освіти райдержадміністрації Олена Пронозюк, завідувач сектору культури, молоді та спорту Віктор Дорож, начальник відділу надання адміністративних послуг Ольга Чіпізубова, начальник управління соціального захисту населення Петро Середа, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Іван Фото без описуПравник, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Віра Коваль та заступник головного лікаря Кам’янець-Подільської центральної районної лікарні Ірина Костинська.

Головний меседж усіх виступів зводився до одного — підтримати, зберегти й розвинути ті галузі, від яких напряму залежить добробут, благополуччя, здоров’я та якість життя людей. Адже які б зміни не відбувалися навколо, всі вони спрямовані на будівництво та розвиток, а не на руйнацію.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора