Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

АТ "ПОДІЛЬСЬКИЙ ЦЕМЕНТ" КОМПАНІЇ "СRH" ДОЛУЧИЛОСЯ ДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЖИТЕЛІВ ОРИНИНСЬКОЇ ГРОМАДИ ЯКІСНИМИ Й ДОСТУПНИМИ МЕДИЧНИМИ ПОСЛУГАМИ

Дата: 24.11.2020 14:08
Кількість переглядів: 955

Фото без описуСьогодні питання щодо наближення якісних медичних послуг до населення — одне із найважливіших питань, які доводиться вирішувати владі на всіх рівнях. Забезпечення громадян доступною, а головне якісною, медичною допомогою — основне завдання, котре нині ставлять перед представниками влади на місцях та чиновниками від галузі охорони здоров’я Президент України Володимир Зеленський та Уряд.

У вирішенні цього питання велике значення має продуктивна співпраця держави та бізнесу. Саме від правильно організованого співробітництва та консолідації зусиль держави та приватного підприємництва залежить розвиток громад і територій, і не лише в сферах медицини, а й у всіх інших галузях.

Фото без описуПрикладом такого партнерства у Кам’янець-Подільському районі є облаштування амбулаторії загальної практики сімейної медицини с.Оринин. Цей заклад обслуговує близько 10 тисяч жителів. Зрозуміло, що надавати допомогу такій кількості пацієнтів без надійної діагностичної бази для сімейних лікарів вкрай складно. Щоб зробити рентгензнімок, пройти ультразвукове обстеження чи просто здати аналізи, пацієнтам потрібно діставатися до Кам’янця-Подільського, а це затратно як у плані фінансів, так і в плані часу, не кажучи вже про те, що нині, під час поширення коронавірусної хвороби, ще й небезпечно. Тому встановлення в амбулаторії діагностичного обладнання є чи не найголовнішим кроком до збереження здоров’я пацієнтів, яке напряму залежить від вчасної та правильної діагностики.

Фото без описуВ рамках партнерства держави та бізнесових структур ремонт у кабінетах , де буде встановлене вказане діагностичне обладнання, було проведено за фінансування АТ «Подільський цемент» компанії «CRH». Перемовини між Кам’янець-Подільською райдержадміністрацією та зокрема її головою Анатолієм Бернашевським і керівництвом підприємства з цього питання розпочалися у вересні, а вже в середині листопада ремонтні роботи в кабінетах амбулаторії було завершено.  

23 листопада амбулаторію загальної практики сімейної медицини с.Оринин відвідали директор з адміністративних питань АТ «Подільський цемент» Ганна Лиховід, фахівець з адміністративних питань та комунікацій Наталія Турчак, начальник відділу контролю за будівлями та спорудами Петро Кривошеєв і лікар заводу Юрій Трачук. Кам’янець-Подільську районну державну адміністрацію на зустрічі представляли перший заступник голови адміністрації Ніна Фабіянська та заступник голови адміністрації Аракел Межлум’ян.

Під час спілкування з представниками «Подільського цементу» Ніна Фабіянська подякувала підприємству за співпрацю й  ту грандіозну роботу, яка була пророблена в оптимально короткі строки. У відповідь Ганна Лиховід висловила сподівання, що даний проєкт не буде єдиним у плані допомоги АТ «Подільський цемент» компанії «CRH» галузі охорони здоров’я району й медицина вийде на якісно новий рівень у своєму розвитку, тим більше тепер, коли в зв’язку з пандемією коронавірусу, навантаження на неї зросло в сотні разів.

Фото без описуТож у рамках соціального партнерства АТ «Подільський цемент» профінансує ще два проєкти — ремонт приміщення для стаціонарного відділення на 20 ліжок  та ремонт приміщення станції екстреної медичної допомоги і приміщення для лікарів Орининської районної лікарні. Технічна документація на ці проєкти вже розроблена, кошторис робіт погоджено. Безпосередньо самі ремонтні роботи розпочнуться вже з нового, 2021 року.

Кам’янець-Подільська районна державна адміністрація висловлює щиру вдячність АТ «Подільський цемент» компанії «CRH», його керівництву, зокрема голові правління Ані Діаковій та директору з адміністративних питань Ганні Лиховід, всім спеціалістам підприємства, які долучилися до проєкту,   за співпрацю та підтримку


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора