Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

АРАКЕЛ МЕЖЛУМ’ЯН ТА ВАСИЛЬ ГРИГОР’ЄВ ВІДВІДАЛИ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ОРИНИНСЬКУ ГРОМАДУ

Дата: 18.11.2020 13:08
Кількість переглядів: 645

17 листопада заступник голови райдержадміністрації Аракел Межлум’ян та начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики, захисту довкілля та з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації Василь Григор’єв відвідали з робочим візитом Орининську громаду.

Серед інфраструктурних об’єктів, які нині найбільше потребують уваги влади, перше місце посідає Орининська районна лікарня №2. Питання про її ліквідацію неодноразово піднімалося на засіданнях сесій минулого скликання, але завдяки зусиллям районного керівництва, зокрема голови райдержадміністрації Анатолія Бернашевського, цей медзаклад вдалося зберегти, передавши головний корпус лікарні на баланс Кам’янець-Подільського районного центру первинної медико-санітарної допомоги. Нині там діє амбулаторія загальної практики сімейної медицини, лікарі якої надають жителям кваліфіковану допомогу.

До послуг лікарів та пацієнтів в АЗПСМ встановлено аналізатор сечі та гематологічний аналізатор. За допомогою цього обладнання медики можуть на місці проводити дослідження сечі, робити загальний аналіз крові та визначати рівень цукру. Встановлено дане обладнання, загальна вартість якого складає 200 тисяч гривень, в рамках Програми соціально-економічного розвитку регіону, яку ініціював та впроваджує на території району народний депутат України від нашого округу Ігор Петрович Марчук.

Окрім того, наразі в медзакладі реконструйовано систему опалення, на стадії завершення перебуває реконструкція водопровідної системи.

В частині головного корпусу поки що триває ремонт. Згідно із проектно-кошторисною документацією, там буде облаштовано діагностичний центр із сучасним апаратами  рентгенологічного та ультразвукового досліджень.

— Облаштування такого сучасного діагностичного центру — це яскравий приклад співпраці держави та бізнесових структур, — зазначає заступник голови райдержадміністрації Аракел Межлум’ян. — В результаті перемовин, які Кам’янець-Подільська райдержадміністрація та зокрема її голова Анатолій Бернашевський вели із компанією «CRH» та її дочірнім підприємством ПАТ «Подільський цемент», керівництво компанії перейнялося проблемою та наразі саме компанія фінансує ремонтні роботи в приміщенні майбутнього діагностичного центру.

Важливим об’єктом інфраструктури громади є і Орининська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, яка в умовах нового адміністративно-територіального устрою має всі шанси стати опорним закладом освіти громади. Сьогодні на території школи триває встановлення мультифункціонального спортивного майданчика, який включатиме в себе футбольне та волейбольне поля. Його облаштування також стало можливим завдяки дії вже згаданої Програми соціально-економічного розвитку регіону, ініційованої народним депутатом України Ігорем Петровичем Марчуком. Вартість робіт із будівництва цього спортивного об’єкта становить близько 1 мільйона 768 тисяч гривень.

Оглянуто й хід будівельних робіт на відрізку дороги місцевого значення С230802 «Привороття — Чорнокозинці» від с.Привороття до с.Адамівка. Наразі ці роботи виконано на 90%. На цій частині дороги протяжністю 4,8 кілометра уже встелене асфальтне покриття. Наразі триває облаштування узбіч.  Роботи на ділянці дороги проводить ТОВ ВКФ «Будмонтажсервіс». Згідно із тендерною пропозицією, їх вартість становить 19 мільйонів 513 тисяч гривень.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора