Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

28 ЖОВТНЯ — ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ ВІД НІМЕЦЬКО-ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

Дата: 28.10.2020 11:45
Кількість переглядів: 730

Фото без опису28 жовтня на всій території нашої держави відзначається День звільнення України від німецько-фашистських загарбників.

Саме 28 жовтня 1944 року в результаті Східно-Карпатської наступальної операції  було остаточно звільнено найзахідніший регіон України — Закарпаття та повністю витіснено об’єднані сили угорських і німецьких військ за межі території України.

У ході визвольних операції 1944 року лише за цей час на території  України загинуло 3,5 мільйона воїнів.

Загалом у боротьбі проти окупанта взяло участь понад 6 мільйонів українців, кожен третій із яких загинув, а кожен другий із тих, що залишилися в живих, став інвалідом.  Втрати нашої держави у цій війні складають понад 10 мільйонів осіб — як військових, так і цивільних. За цей час було зруйновано 714 міст і містечок і 28 тисяч сіл. Ці дані вражають своєю масштабністю, демонструючи всю жорстокість злочину проти людства, що увійшов в історію як Друга світова війна.

Цього дня по всій Україні відбуваються реквієми  на вшанування пам’яті загиблих у роки Другої світової війни. Долучилася до них і Кам’янеччина. 28 жовтня громадськість району поклала вінки і квіти до підніжжя Меморіального комплексу загиблим у роки Другої світової війни, що в с.Довжок, та вшанувала їхню пам’ять хвилиною мовчання.

Вічна пам’ять та вічна слава тим, чиї життя забрала війна…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора