Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

48-МА СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ: ГОТУЄМОСЯ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

Дата: 30.09.2020 17:00
Кількість переглядів: 435

Фото без опису30 вересня під головуванням Віктора Кривака, голови районної ради, відбулося пленарне засідання сорок восьмої сесії районної ради VII скликання, в роботі якого взяв участь голова Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Анатолій Бернашевський.

На одній із минулих сесій депутати своїм рішенням передали на баланс комунального підприємства «Комунальне некомерційне підприємство «Кам’янець-Подільський центр первинної медико-санітарної допомоги» головний корпус Орининської районної лікарні №2. На сесії ж сьогоднішній депутати передали на баланс Центру ПМСД комплекс Староушицької районної лікарні №3, аргументувавши своє рішення тим, що медзаклад, в приміщенні якого розміщена і амбулаторія загальної практики сімейної медицини, не зможе самотужки утримувати себе в опалювальний період. Відповідно депутати внесли зміни до рішення двадцять дев’ятої (позачергової) сесії районної ради VII скликання від 31 липня 2018 року №2. Зміни стосувалися Програми щодо підтримки та розвитку комунального підприємства «Комунальне некомерційне підприємство «Кам’янець-Подільський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Фото без описуВнесено зміни й до Комплексної програми запобігання та зменшення впливу надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Кам’янець-Подільському районі на 2017-2020 роки. Згідно з ними, з районного бюджету для потреб Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спрямовано 30 тисяч гривень на заходи щодо запобігання поширення на території району коронавірусної інфекції COVID-19.

Що стосується фінансових питань, то депутати проголосували й за зміни до районного бюджету на 2020 рік. Так, 840 тисяч 600 гривень виділено на підвищення заробітної плати для педагогічних працівників району. 2 мільйони 423 тисячі гривень спрямовано на матеріальне забезпечення проведення місцевих виборів. На ремонт системи опалення Староушицької районної лікарні заплановано виділити 75 тисяч гривень, ще 80 тисяч гривень на ці ж цілі делеговано Староушицькою селищною радою. 98 тисяч гривень спрямовано на поточний ремонт внутрішньої системи опалення Орининської районної лікарні. Депутати проголосували й за виділення близько 66 тисяч гривень Кам’янець-Подільській районній раді для встановлення додаткових 6 місць у системі «Віче» для депутатів, які будуть обрані до оновленої районної ради на майбутніх виборах.

Фото без описуУ рамках розгляду питання про внесення змін до районного бюджету депутати обговорили й фінансові питання галузі освіти. Так, наразі в двох школах району — Кульчієвецькій та Кам’янській — необхідно встановити газові коректори на котли, які б забезпечували щоденне подання показників у газову службу. В іншому разі тепло в ці заклади із початком опалювального сезону подаватися не буде. Згідно із найновішими розрахунками, на встановлення цих коректорів у загальній сумі потрібно 254 тисячі 300 гривень. На одній із минулих сесій депутати виділили 120 тисяч для встановлення коректорів, але цих грошей виявилося замало. Тож сьогодні вони проголосували за виділення додаткових коштів шляхом зменшення витрат на електроенергію. Таким же чином шляхом перерозподілу вдалося віднайти 138 тисяч гривень на завершення ремонтних робіт у харчоблоці Орининської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Депутати також затвердили Програму фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Староушицька районна лікарня №3» на 2020 рік, в рамках якої виділили 16 тисяч гривень на покриття видатків із виплати пільгової пенсії працівнику та 14 тисяч гривень — на впорядкування архівних документів.

Одним із доленосних рішень для медичної галузі району  стало призначення на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства «Кам’янець-Подільська центральна районна лікарня» Віталія Шевчука. Адже саме ті завдання, які ставитиме перед собою Віталій Іванович як керівник найбільшого медзакладу на території району, визначатимуть долю лікарні на майбутні 5 років.

Розглянули депутати й питання нерухомості, стану підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період на 2020-2021 роки та затвердили звіт про виконання плану роботи районної ради за І півріччя 2020 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора