Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У с.Слобідка-Рихтівська відбулося засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 30.08.2018 13:40
Кількість переглядів: 1504

У с.Слобідка-Рихтівська відбулося засідання колегії районної державної адміністрації

Фото без опису30 серпня в с.Слобідка-Рихтівська відбулося виїзне засідання колегії районної державної адміністрації, яке провів голова райдержадміністрації Василь Сукач.  У засіданні взяли участь перший заступник голови адміністрації Маріанна Великохатько, заступник голови райдержадміністрації Микола Чумак, керівник апарату райдержадміністрації Віктор Гнатюк, заступник голови районної ради Віктор Єрменчук, голова районної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу Ганна Височанська, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови ОТГ та сільських рад району.

На порядку денному було розглянуто наступні питання: «Про виконання програми соціально-економічного розвитку Кам’янець-Подільського району за І півріччя  2018 року», «Про стан реформування системи надання адміністративних послуг в Кам’янець-Подільському районі», «Про роботу виконкому Слобідсько-Рихтівської сільської ради щодо здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Фото без описуНачальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Ольга Чіпізубова, доповідаючи по питанню «Про виконання програми соціально-економічного розвитку Кам’янець-Подільського району за І півріччя  2018 року», розповіла, що протягом І півріччя 2018 року робота управлінь та відділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади була спрямована на виконання вимог  законів України, актів і доручень Президента України та Кабінету Міністрів України, забезпечення стабільного розвитку всіх галузей економіки, та на покращення рівня життя населення району.

Найбільш актуальні для району питання аналізувалися на засіданнях колегії райдержадміністрації та відповідних нарадах. Проведено 6 засідань колегії райдержадміністрації, на яких розглянуто 15 питань. За підсумками розгляду прийнято 14 розпоряджень, ухвалено 1 протокольне рішення, матеріали оприлюднені у засобах масової інформації.

Районною державною адміністрацією приділяється значна увага посиленню контролю за виконанням власних рішень та виконавської дисципліни у цілому. З цією метою та на виконання завдань, визначених Президентом і Прем’єр-міністром України, в районній державній адміністрації запроваджено розгляд питання виконавської дисципліни на засіданнях колегії. За звітний період до райдержадміністрації надійшло 1418 документів від органів влади вищого рівня, на контролі перебувало 1005 завдань.

По питанню «Про стан реформування системи надання адміністративних послуг в Кам’янець-Подільському районі» поінформувала присутніх начальник управління надання адміністративних послуг райдержадміністрації Наталія Куц.

Фото без описуНаталія Святославівна повідомила, що децентралізація влади з максимальною передачею функцій на місцевий рівень передбачає спрощення процедури надання адміністративних послуг, забезпечення їх доступності та зручності для громадян та суб'єктів підприємництва.

На виконання вимог Закону України «Про адміністративні послуги», розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг», у відповідності до стандартів надання адміністративних послуг в Україні – управління надання адміністративних послуг Кам'янець-Подільської районної державної адміністрації, як структурний підрозділ і Центр надання адміністративних послуг, як робочий орган адміністрації розміщено в зручному для суб'єктів надання та отримання адміністративних послуг місці. На першому поверсі будівлі, в центральній частині мікрорайону, в місці з розвинутою транспортною інфраструктурою. Приміщення управління, загальною площею 106 кв.м, облаштовано за принципом «Прозорий офіс», з відповідним зонуванням, зручним та зрозумілим для громадян. Виділені необхідні зони: очікування, інформування (функціонує доступна рецепція), обслуговування, заповнення документів, а також працює електронна черга.

Управління має свою сторінку на офіційному Веб-сайті райдержадміністрації з повною, структурованою інформацією.

У відповідності до розпорядження голови райдержадміністрації від 14.01.2016 № 24/2016-р «Про структуру Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації» відділ надання адміністративних послуг райдержадміністрації перейменовано в управління у складі двох відділів з штатною чисельністю 10 одиниць, а саме:

-        відділ із забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг – 3 штатні одиниці (заступник начальника управління-начальник відділу – адміністратор, 2 адміністратора);

-        відділ державної реєстрації 6 штатних одиниць (начальник відділу, 1–державний реєстратор юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, 4 – державних реєстратора речових прав на нерухоме майно, 1 державний реєстратор з повноваженнями архіваріуса).

Роботу Центру надання адміністративних послуг при Кам'янець-Подільський райдержадміністрації забезпечують 4 адміністратора.

Наталія Святославівна зазначила, що основним завданням управління надання адміністративних послуг є:

забезпечення зручності та оперативності отримання адміністративних послуг суб’єктами звернень.

«Про роботу виконкому Слобідсько-Рихтівської сільської ради щодо здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» доповіла Слобідсько –Рихтівський сільський голова Лідія Богонос.

Лідія Григорівна зазначила, що на території Слобідсько-Рихтівської сільської ради знаходяться чотири населенних пункти: с.Слобідка-Рихїтівська, с. Вільне, с. Мілівці та с.Кізя–Кудринецька. Станом на 1 січня 2018 року чисельність наявного населення в сільській раді становила 1858 осіб, в тому числі: с.Слобідка-Рихтівська  - 1414 осіб, с. Вільне – 130 осіб, с. Мілівці – 160 осіб, с. Кізя-Кудринецька - 154  осіб. За період з початку року на території сільської ради народилося 7 дітей, померло 24 особи; прибуло  41 особа, вибуло –  12   осіб.

Бюджет сільської ради на 2018 рік затверджений рішенням 16-ї сесії сьомого скликання     від 22.12.2017 року № 1 «Про сільський  бюджет на 2018 рік» по  доходах і видатках в сумі 1453,2 тис. гривень, в тому числі загального фонду 1417,1 тис. гривень і спеціального фонду в сумі 36, 1тис. гривень.

Видаткова частина бюджету сільської ради за 6 місяців 2018 року виконана в сумі 781,4 тис. грн.., що складає 86,2 відсотки до уточнених призначень на відповідний період часу. З них видатки на заробітну плату з нарахуваннями – 610,8 тис. грн.. або 78,2 відсотки до загального обсягу видатків.

На території сільської ради знаходиться  1  будинок культури та 3 клуби, утримується 2  штатні посади та 1 працівник по договору ЦПХ.

Учасникам АТО,  учасникам ВВВ,   громадянам у зв’язку з важкою хворобою    виділено матеріальної допомоги на суму  11,6  тис.грн.

На території  Слобідсько–Рихтівської  сільської ради працює  7  торгівельних точки. Населені пункти охоплені автобусним сполученням. Перевезення пасажирів здійснюється  автобусами приміського маршруту «Кам’янець-Подільський – Слобідка - Рихтівська», « Кам’янець – Подільський – Мілівці», «Кам’янець – Подільський – Кудринц», « Кам’янець – Подільський – Кізя – Кудринецька». Населені пункти забезпечені телефонним зв’язком. Кількість телефонних апаратів у абонентів складає  48. Радіоточок налічується   145.

Послуги поштового зв’язку надаються пунктом поштового зв’язку

с.Слобідка – Рихтівська.

         На території Слобідсько-Рихтівської сільської ради функціонують  освітні установи: Слобідсько-Рихтівська ЗОШ  І-ІІІ ступенів, , ДНЗ «Теремок»  с.Слобідка – Рихтівська.

 На території  Слобідсько - Рихтівської  сільської ради проживає  100  дітей дошкільного віку. Працює один дошкільний навчальний заклад, який розташований у с.Слобідка- Рихтівська (завідуюча ДНЗ – Лобата  Ніна Никифорівна), який відвідує 45 дошкільнят. 

         При виконкомі Слобідсько-Рихтівької сільської ради діє Мала координаційна рада у справах дітей, затверджено Положення про Малу координаційну раду у справах дітей (далі – МКР). 

Медичне обслуговування населення, яке проживає на території  Слобідсько- Рихтівської сільської ради надається  ФАП у села Слобідка – Рихтівська, , ФП с.Вільне, ФП с. Мілівці, ФП с. Кізя – Кудринецька.  Штат ФАПу  села Слобідка – Рихтівська  складається  з 1-го  фельдшера ,  1-го  акушера,  1  - молодша медсестра,  штат ФП с. Вільне і с. Кізя – Кудринецька – 1 фельдшера, штат ФП с. Мілівці -1 фельдшера.

На території  сільської ради  функціонує СБК в с. Слобідка – Рихтівська  та  три сільських  клуби  в с. Вільне, с. Мілівці, с. Кізя – Кудринецька.

Загальна площа Слобідсько – Рихтівської   сільської ради становить 3362 га, 

з  них:

-        земель  державної  власності  1449,73 га;

-        земель  комунальної   власності   67,84 га;

-        земель  приватної   власності  2144,43 га.                 

Площа  сільськогоспогодарських  угідь 2547,61га.

На території сільської ради проживає 1858 жителів. З них:, інвалідів ВВВ- 1 чоловіки,  14 – учасників бойових дій; 54 - учасників війни; 142 – дітей  війни, вдови та сім’ї загиблих на ВВ війні – 8 чоловік,  воїнів- інтернаціоналістів – 1 чоловік,  учасники бойових дій  АТО- 9  чоловіки, з військовозобов’язаних від 20-и до 60-и років – 598 чоловік, інвалідів 18,   222- одиноко проживаючих громадян, з них 38 – одиноких,багатодітних сімей – 24, учасники Чорнобольської АЕС – 2 чоловіки.

Двома соціальними працівниками обслуговується 36 одиноких пристарілих громадян, які потребують стороннього догляду. Їм надається практична допомога по закупці продуктів харчування, та надання інших послуг, 11 на платній основі.

         В сільській раді організована відповідна робота за зверненнями громадян, щодо контролю за виконанням документів вищестоящих органів влади та власних рішень виконавчого комітету. Проводяться особисті прийоми громадян, про що робляться відповідні відмітки в журналі прийому громадян.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора