Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

5-го грудня – Міжнародний день волонтера

Дата: 05.12.2018 10:32
Кількість переглядів: 468

Фото без опису5-го грудня – Міжнародний день волонтера. В 1985 році Генеральна Асамблея ООН внесла пропозицію для всіх країн-членів відзначати день Міжнародне свято добровольців заради забезпечення економічного і соціального розвитку.

ООн мала на меті переконати держави у необхідності проведення заходів, які  показують про важливу роль праці добровольців і можливо їх приклад надихне більшу кількість людей займатись цією шляхетною справою як на території своєї Батьківщини так і за її межами.

1859 рік вважається роком виникнення волонтерства у світі. В Україні волонтерський рух зародився на початку 90-х років XX століття, він був закріплений на законодавчому рівні Постановою Кабінету Міністрів України  10 грудня 2003 р.,додатково було прийнято «Положення про волонтерську діяльність у сфері надання соціальних послуг».

Волонтери – це люди, що весь час займаються тим, що дбають про благо суспільства. Волонтерство базується на основі добровільності, співчутті, розумінні потреб оточуючих людей, повазі до кожного. Весь свій вільний час добровольці (волонтери) займаються суспільною роботою, організують та приймають участь у різноманітних благодійних заходах. Також ці люди допомагають дітям, персоналу дитячих будинків, людям похилого віку, лікарням. Досить часто життя цих людей знаходиться у небезпеці, коли вони приймають участь у ліквідації катастроф, природних катаклізмів чи інших надзвичайних ситуацій.

Загальна Декларація була затверджена 16 Всесвітній конференції волонтерів 2001 року в  місті Амстердам, в ній було сформульовано основні правила роботи волонтерів, які всі свої здібності, ресурси повинні направляти на проведення різноманітних акцій, без отримання винагороди.

За офіційною статистикою ООН у світі нараховується приблизно 140 млн волонтерів.

Волонтер – це не просто робота, це спосіб життя. Сьогодні волонтерських рух України допомагає вибороти перемогу та зберегти цілісність нашої країни. Волонтерська праця буде актуальною до того моменту, доки люди будуть потребувати допомоги, соціальної підтримки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора