Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

47 (ПОЗАЧЕРГОВА) СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ: НАЦІЛЕНІ НА РЕЗУЛЬТАТ, А НЕ НА ПОЛЕМІКУ

Дата: 04.09.2020 10:39
Кількість переглядів: 1641

На порядок денний 47 (позачергової) сесії VII скликання, яка була зібрана в аномально короткі строки, було винесено лише 6 питань порядку денного,  але кожне з них в тій чи іншій мірі мало важливе значення для подальшого розвитку структур, котрі забезпечують безперебійне функціонування в нашому районі сфер освіти та медицини.

В роботі сесії взяв участь голова Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Анатолій Бернашевський. Більше того, розгляд значної частини питань порядку денного був ініційований саме Анатолієм Вячеславовичем.

Цього разу робота депутатського корпусу була злагодженою, конструктивною та націленою на результат, а не на полеміку.

Перш за все, депутати внесли зміни до  Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Кам’янець-Подільська центральна районна лікарня» на 2020 рік та виділили 90 тисяч гривень на відновлення системи постачання кисню у відділеннях лікарні. Ці зміни зумовлені тим, що районна лікарня визначена закладом, який приймає пацієнтів, хворих на COVID-19, а забезпечення киснем є одним із основних пунктів протоколу лікування таких хворих. Киснева траса в закладі прокладена, але за словами в.о. генерального директора лікарні Віталія Шевчука, давно не використовувалася, тож нині потребує нагального оновлення. Наразі лікарня отримала 20 балонів із киснем, в подальшому вони ще будуть закуплені. Але ситуація із захворюваністю на коронавірус є непередбачуваною, тож нині точно спрогнозувати потребу в забезпеченні лікарні киснем не береться ніхто. Як зазначив голова адміністрації Анатолій Бернашевський, в ЦРЛ планується встановити кріосистему. Таке обладнання, як бочки, буде надано благодійниками безкоштовно, але кисень для системи все одно потрібно буде закупляти.

Загалом на виконання протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, для ЦРЛ депутати виділили близько 700 тисяч гривень. Частково ці кошти — а саме 473 тисячі гривень — було виділено за рахунок субвенції ОТГ, решта суми — це резервний фонду району.

10 тисяч гривень за рахунок тієї ж субвенції з сільських рад було спрямовано Кам‘янець-Подільському центру первинної медико-санітарної допомоги для забезпечення наркотичними речовинами та іншими медикаментами відповідної групи.

Погодили депутати й виділення 70 тисяч гривень на виконання Програми сприяння роботі військкоматів. Ці кошти будуть спрямовані на проведення тестування призовників району на COVID-19, як того наразі вимагають карантинні норми.

За котрим разом, але депутати своїм рішенням таки дали добро на створення некомерційної комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Кам’янець-Подільської районної ради, який прийде на зміну ліквідованим методичним кабінетам і надаватиме педагогам району консультації з широкого кола питань та забезпечуватиме їхню психологічну підтримку.

А от звернення до Президента України та відповідних виконавчих структур, що стосувалося заборони грального бізнесу на території Кам’янець-Подільського району, депутати не підтримали. Для позитивного вирішення цього питання не вистачило одного голосу.

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора