Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПОПИТ НА ПРАЦІВНИКІВ У СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ ДОСІ ЗАЛИШАЄТЬСЯ АКТУАЛЬНИМ

Дата: 31.08.2020 09:39
Кількість переглядів: 1164

Фото без описуСільське господарство - одна з найважливіших галузей господарського комплексу України. Упродовж багатьох років, Хмельницька обласна служба зайнятості успішно співпрацює з потужними підприємствами області, які займаються вирощуванням сільськогосподарської продукції. До них належать: ТОВ НВА «Перлина Поділля» (Білогірський район), приватне підприємство «Аграрна компанія – 2004» та ТОВ «Волочиськ-Агро» (Волочиський район), СФГ Клепачі та СФГ Манятин (Славутський район), ТОВ «Святець» (Теофіпольський район) тощо.

З загальної кількості працевлаштованих безробітних (8,2 тис. осіб), за направленням служби зайнятості - 3,6 тис. осіб працюють у сільському господарстві.          Попит на працівників у сільському господарстві досі залишається актуальним. Наразі у ТОП-5 вакансій Хмельницької обласної служби зайнятості увійшли:

1) підсобний робітник – 21 вакансія (розмір з/п 5294 грн.);

2) тракторист-машиніст (сільськогосподарського) виробництва – 19 вакансій (розмір з/п 12984 грн.);

3) робітник з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва – 15 вакансій (розмір з/п 5400 грн.);

4) озеленювач – 2 вакансії (розмір з/п 7000 грн.);

5) агроном – 2 вакансії (розмір з/п 7000 грн.).

До речі, зареєстрованим безробітним, з метою працевлаштування служба зайнятості пропонує підвищити кваліфікацію, або пройти професійне навчання за професіями, які затребувані у сільському господарстві. Цьогоріч, на замовлення роботодавців з числа зареєстрованих безробітних підвищували кваліфікацію робітники фермерського господарства, слюсарі-ремонтники, оператори свинарських комплексів і механізованих ферм, зоотехніки, фельдшери, лікарі ветеринарної медицини та інші. Всього для потреб села навчання проходили за 74 професіями та напрямами.

 

 

Відділ інформаційної роботи

Хмельницький обласний центр  зайнятості

 пров. Шевченка,10 

м.Хмельницький, Україна, 29000 

тел: +38(0382) 65-74-18 

+38(0382)76-46-42

 khm-ocz@kmocz.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора