Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

АНАЛІЗ СТАНУ ВИРОБНИЧОГО ТРАВМАТИЗМУ ТА ГОСТРИХ ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ЗА І ПІВРІЧЧЯ 2020 РОКУ

Дата: 17.07.2020 10:42
Кількість переглядів: 1571

Фото без описуМетою державної політики в сфері охорони праці є зниження рівня травматизму на виробництві та професійної захворюваності, а основним принципом - пріоритет життя та здоров’я працівників відносно результатів виробничої діяльності підприємства.

Як відомо, стан умов та безпеки праці характеризується наявністю небезпечних і шкідливих факторів, які обумовлюють ризики для здоров’я та життя працюючих.

Відповідно до проведеного аналізу стану виробничого травматизму, впродовж І півріччя 2020 року від підприємств, установ, організацій області надійшло та зареєстровано 2 повідомлення про нещасні випадки, з них 1 зі смертельним наслідком та 28 повідомлень про гостре професійне захворювання (COVID-19).

За результатами проведених комісіями розслідувань нещасних випадків в І півріччі 2020 року було складено 2 акти за формою Н-1 про нещасні випадки пов’язані з виробництвом, 28 випадків  гострого професійного захворювання знаходиться в стадії розслідування.

За підсумками І півріччя 2020 року загальний травматизм по району та місту Кам’янець-Подільський в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року збільшився на 8 потерпілих осіб (з 10 до 2), кількість смертельно травмованих осіб зменшилось на 4 особи (з 5 до 1), гострих професійних захворювань в І півріччі 2019 року не зафіксовано.

Основними принципами профілактики інфекційних хвороб є дотримання підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та громадянами санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил і норм при здійсненні будь-яких видів діяльності.

Основні поради щодо поведінки у період карантину на робочих місцях:

  • верхній одяг зберігайте в окремій закритій шафі, яка використовується тільки для верхнього одягу;
  • перед роботою ретельно помийте руки з милом, а тоді обробляйте їх спиртовмісним антисептиком. На сьогоднішній день це обов’язкова процедура в разі будь-яких контактів із (потенційно) забрудненими об’єктами. Особливу увагу приділіть нігтям (там накопичується найбільше бруду).
  • у разі частого користування антисептиком застосовуйте крем для рук, щоб уникнути підсушування та утворення тріщин шкіри,через які можливе інфікування вірусом COVID-19;
  • робоче місце, стіл, клавіатуру, «мишку», відкриті полки та інші поверхні кабінету протріть разовою серветкою з дезінфікуючим засобом для обробки поверхонь, на початку роботи та в кінці робочого дня;
  • провітрювати приміщення через кожні 2-3 години;
  • обмежити спілкування з колегами, робочі місця яких в інших приміщеннях (кабінетах), виробничі питання вирішувати через засоби телефонного зв′язку;
  • поза межами свого робочого приміщення, при відвідуванні місць загального користування (санвузол, санітарні кімнати) одягати маску;
  • правильно користуватися засобами індивідуального захисту, а саме: знімати маску не доторкаючись до зовнішньої поверхні, користуватись не більше 2-х годин, утилізувати лише в закриті ємності.

Для проведення дезінфекції використовують дезінфекційні засоби дозволені в Україні, що забезпечують ефективне знезараження щодо вірусних інфекції.

Необхідно дотримуватись інструкції до кожного окремого дезінфекційного засобу, в тому числі щодо дотримання його ефективної концентрації та експозиції (дотримання часу перебування на оброблюваній поверхні).

Кам’янець-Подільське відділення управління

виконавчої дирекції Фонду соціального страхування

України в Хмельницькій області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора