Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗАМІСТЬ 20 РАЙОНІВ ЛИШЕ 3: ЯКИМ БУДЕ НОВИЙ АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ УСТРІЙ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ?

Дата: 21.07.2020 08:42
Кількість переглядів: 17978

Лише 3 райони замість 20 — таким є новий адміністративно-територіальний устрій Хмельницької області, затверджений Постановою №3650 «Про утворення та ліквідацію районів». Цей документ був ухвалений Верховною Радою України 17 липня. 

Відповідно до цієї Постанови, 490 районів, які раніше покривали територію України, укрупнено до 136. Що стосується Хмельниччини, то народні обранці таки підтримали проєкт, згідно з яким на території області буде утворено 3 райони — Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Шепетівський.

Фото без опису

Найбільшим районом області з чисельністю населення 291,1 тисячі осіб буде новоутворений Хмельницький район з центром у м.Хмельницький. До його складу увійдуть Хмельницький, Теофіпольський, Старокостянтинівський, Старосинявський, Волочиський, Летичівський, Городоцький, Ярмолинецький, Віньковецький, Деражнянський та Красилівський райони.

До складу Шепетівського району з кількістю населення 286,5 тисячі осіб з центром у м.Шепетівка увійдуть Шепетівський, Славутський, Білогірський, Полонський та Ізяславський райони.

Наш Кам’янець-Подільський район з адміністративним центром у Кам’янці-Подільському матиме в своєму складі теперішні Кам’янець-Подільський, Новоушицький, Дунаєвецький та Чемеровецький райони. Загальна кількість населення становитиме 312,4 тисячі жителів.

В розрізі децентралізації та подальшого об’єднання громад Кам’янець-Подільський район складатиметься з територій Гуківської сільської, Гуменецької сільської, Дунаєвецької міської, Жванецької сільської, Закупненської селищної, Кам’янець-Подільської міської, Китайгородської сільської, Маківської сільської, Новодунаєвецької селищної, Новоушицької селищної, Орининської сільської, Слобідсько-Кульчієвецької сільської, Смотрицької селищної, Староушицької селищної, Чемеровецької селищної територіальних громад.

Зазначимо, що раніше йшлося про поділ Хмельницької області на 5 районів — Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Дунаєвецький, Старокостянтинівський та Шепетівський. Однак громади були незадоволені таким адміністративно-територіальним устроєм. Як видно із нового адміністративно-територіального устрою Хмельницької області, затвердженого Постановою Верховної Ради України №3650, народні депутати таки взяли до уваги їхнє бачення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора