Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Державному підприємстві «Кам’янець-Подільське лісове господарство» навчались діяти в умовах надзвичайної ситуації

Дата: 16.07.2020 16:05
Кількість переглядів: 1691

Фото без описуЗ метою комплексного відпрацювання заходів, передбачених інструкціями щодо дій персоналу у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій  16 липня 2020 року на Державному підприємстві «Кам’янець-Подільське лісове господарство» було проведено планове спеціальне об’єктове навчання.

Під час підготовки навчань були проведені заходи щодо перевірки стану цивільного захисту підприємства, реалістичності плану реагування на надзвичайні ситуації підприємства.

Фото без описуОсновними завданнями навчань були:

- удосконалення практичних навичок керівного складу в прийнятті обґрунтованих рішень у разі ліквідації наслідків стихійного лиха, проведення евакуації працівників,  локалізації та гасіння осередку пожежі первинними засобами пожежогасіння та інші заходи передбачені задумом навчання;

- надання практичних навичок особовому складу формувань ЦЗ з виконання завдань за призначенням у разі подолання наслідків надзвичайної ситуації;

- відпрацювання взаємодії підприємства з підрозділами спеціалізованих служб цивільного захисту міста;

- проведення екстреної евакуації працівників внаслідок виникнення надзвичайної ситуації.

Навчання проводив керівник цивільного захисту -  директор ДП «Кам’янець-Подільське лісове господарство» Валерій ПУСТИЛЬНИЙ. Велику роботу щодо підготовки документації, навчальних місць та інших заходів під методичним супроводом завідувача НКП проводив начальник штабу керівництва навчання  Володимир СТРУЦЬ.

Загалом до проведення навчання було залучено 36 осіб.

Під час підготовки до спеціального об’єктового навчання на СГ розроблена документація в тому числі завдання на виконання навчально-виробничих робіт  для відповідних категорій осіб.

Проведені інструктивно-методичні заняття, інструктажі, консультації з керівним складом та посадовими особами, які приймали участь у підготовці та проведенні навчання.

Особливу увага була звернена інструктуванню учасників навчання заходам безпеки під час його проведення в умовах карантинних заходів та під час небезпеки загоряння лісових масивів.

У проведенні спеціального об’єктового навчання  прийняв участь головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, ЖКГ, інфраструктури, енергетики, захисту довкілля та з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації, яким були надані вказівки щодо удосконалення  питань з оповіщення, евакуації та взаємодії зі спеціалізованими службами району.

Підбиття підсумків спеціального об’єктового навчання здійснив керівник цивільного захисту – директор ДП «Кам’янець-Подільське лісове господарство» Валерій ПУСТИЛЬНИЙ, який позитивно оцінив дії своїх підлеглих, вказав на недоліки, виявлені під час підготовки та проведення навчання, висловив подяку працівникам навчально-консультаційного пункту міста у наданні допомоги при підготовці та проведенні навчань та слушним порадам керівництва РДА.

Начальник відділу містобудування, архітектури, ЖКГ, інфраструктури, енергетики, захисту довкілля та з питань цивільного захисту населення Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Василь ГРИГОР'ЄВ

Майстер виробничого навчання навчально-консультаційного пункту у м. Кам’янці-Подільському Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області   Сергій НЕБЕСНЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора