Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Хмельниччині триває процес впровадження послуги патронату над дитиною

Дата: 14.07.2020 08:14
Кількість переглядів: 1470

Днями на базі Кам’янець-Подільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся круглий стіл, приурочений до Всеукраїнського Дня сім’ї.

Участь в заході взяли керівництво обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Кам’янець-Подільської РДА, фахівці із соціальної роботи, соціального захисту населення, представники ОТГ. Тема круглого столу стосувалась впровадженню нової соціальної послуги патронату над дитиною на теренах Хмельницької області.

Директор ХОЦСССДМ Тетяна Власюк привітала присутніх із Всеукраїнським Днем родини. Посадовиця  наголосила на необхідності збереження для дітей своєї рідної сім’ї та закликала докласти максимум зусиль для забезпечення найкращих інтересів дітей, які проживають у сім’ях зі складними життєвими обставинами.

Перший заступник голови Кам’янець-Подільської  РДА Ніна Фабіянська розповіла, що в районі щороку близько 30 дітей, що потрапили до скрутних життєвих обставин, розміщуються до центрів соціально-психологічної реабілітації (ЦСПР). Підстави вилучення таких діток із сім’ї можуть бути дуже різними: від хвороби батьків, скрутного матеріального стану, неможливістю з тих чи інших причин забезпечити дитині нормальні умови, до випадків, коли стосунки в родині на фоні, наприклад, зловживання кимось із батьків алкоголем чи наркотиками, починають становити небезпеку для життя, психологічного і фізичного здоров’я дитини.

Під час заходу відбулось обговорення найбільш актуальних питань захисту прав дітей, підтримки сімей з дітьми, впровадження нової соціальної послуги – патронату, шляхів пошуку, відбору та особливостей навчання кандидатів у патронатні вихователі. Усі присутні підтримали необхідність створення і функціонування патронатних сімей на території Кам’янець-Подільського району.

За результатами зустрічі  одна із сімей виявила бажання пройти навчання та в перспективі стати патронатними вихователями.

За інформацією Хмельницького обласного центру
соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора