Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ ПРАЦЮВАЛА МОБІЛЬНА ГРУПА ІЗ ВИВЧЕННЯ СТАНУ ДОРІГ МІСЦЕВОГО ЗНАЧЕННЯ

Дата: 02.07.2020 18:12
Кількість переглядів: 1838

Фото без описуСьогодні на території Кам’янець-Подільського району працювала мобільна робоча група з вивчення стану доріг місцевого значення. До складу групи увійшли начальник управління регіонального розвитку та будівництва Хмельницької облдержадміністрації Віра Бригадир, голова Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Анатолій Бернашевський, директор державного підприємства «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» Сергій Дуда та директор ПП ВКФ «Будмонтажсервіс» Олександр Заєць.  Мобільна робоча група зосередила свою увагу  на території Староушицької об’єднаної територіальної громади, де розвиток інфраструктури в цілому та ремонт доріг зокрема вважають одним із основних завдань, що стоять нині перед органами місцевого самоврядування.

В ході роботи члени робочої групи оглянули дорогу «Нефедівці-Лучки». Цього року вдалося відремонтувати 700 м цієї дороги. Відновлений відрізок простягається від автозупинки в с.Нефедівці до повороту на с.Лучки, покриваючи зазначене перехрестя. За словами голови Староушицької ОТГ Анатолія Тимчука, ці роботи було профінансовано в сумі близько 2 мільйонів гривень з Державного дорожнього фонду. Нині на цьому відрізку ще планують обладнати  присипні узбіччя та встановити дорожні знаки на перехресті для регулювання дорожнього руху.

Рік тому, у 2019 році, завдяки фінансуванню з того ж Дорожнього фонду в розмірі близько 9 мільйонів гривень вдалося відремонтувати 2 кілометри дороги «Нефедівці – Подільське» від повороту на с.Лучки до Подільського.

Фото без описуНагального ремонту потребує й  дорога, що веде від траси «Кам’янець-Подільський — Стара Ушиця» до с.Гораївка Староушицької ОТГ. Ця дорога має стратегічне значення, адже веде до туристичної перлини нашого краю, та й України загалом, — Бакотської затоки та Бакотського чоловічого скельного монастиря.

Серед основних завдань, які треба вирішити перед тим, як розпочинати ремонтні роботи, є отримання дозволів від відповідних інстанцій на вирубку рослинності на узбіччі. Адже згідно із документацією, ширина цієї дороги має сягати 6 метрів. Як відзначає голова ОТГ, вони самі забезпечать та профінансують вирубку, головне — отримати на це дозвіл.

Проводяться ремонтні роботи й на ще одному об’єкті стратегічного значення для громади — вулиці Головній, яка веде до обласного дитячого санаторію «Дністер», в якому оздоровлюються діти зі всієї області. Це є дорога комунальної власності, але ремонтні роботи на ній фінансуються з Державного дорожнього фонду за спеціальною Програмою. Із місцевого бюджету об’єднаної громади було профінансовано виготовлення проектно-кошторисної документації на цей об’єкт у сумі 100 тисяч гривень.

Підрядною організацією при виконанні робіт на всіх об’єктах виступало ПП ВКФ «Будмонтажсервіс» (директор Олександр Заєць), і варто відзначити, що учасники мобільної групи залишилися задоволеними роботою підрядника.

Результати роботи мобільної групи засвідчили, що  в Староушицькій громаді плідно працюють над тим, аби не лише покращити життя тих людей, які проживають на території, а й створити комфортні умови для гостей, котрі відвідують громаду. А останніх з кожним роком стає все більше, бо ж Стара Ушиця має що показати не лише Україні, а й світові.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора