Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ОКСАНА СИТНИЦЬКА: МАЄМО ЕФЕКТИВНО СКООРДИНУВАТИ НАШІ ДІЇ, ЩОБ ЗНО ВІДБУЛОСЯ В ПЛАНОВОМУ РЕЖИМІ

Дата: 10.06.2020 18:43
Кількість переглядів: 794

Сьогодні заступниця голови облдержадміністрації Оксана Ситницька провела нараду щодо забезпечення проведення в області  зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році. До участі в ній долучилися директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко, керівництво Департаменту освіти і науки ОДА, представники Департаменту охорони здоров’я ОДА, територіальних підрозділів ДСНС, СБУ, Патрульної поліції, Національної поліції, Поліції охорони, Держпродспоживслужби, Держспецзв’язку, а також ПАТ “Хмельницькобленерго”.

Нагадаємо, що відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України, пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 15 червня, з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) – 17 червня. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня, з фізики — 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов — 6 липня, з англійської мови — 7 липня, з історії України — 9 липня, з біології — 13 липня, з географії — 15 липня. Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня – 11 серпня.

Особливістю цьогорічного ЗНО є необхідність дотримання санітарних норм у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції. Як повідомив Геннадій Кузьменко, МОН координує питання щодо забезпечення пунктів ЗНО усім необхідним. Так, пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування будуть забезпечені медичними масками, безконтактними термометрами, антисептиками, ізоляційними медичними халатами та захисними щитками для медиків.  З 9 червня розпочинається доставка засобів захисту до обласних державних адміністрацій, а звідти – до пунктів проведення тестування та іспитів.

Перед початком тестування та іспитів в учасників та залучених осіб вимірюватимуть температуру та оцінюватимуть наявність респіраторних хвороб. До випробувань допускатимуть лише осіб з температурою нижче 37,2 С, без ознак респіраторних хвороб та в захисних масках.

У ході нараді учасники поряд з питанням забезпечення дотримання санітарних норм під час проведення ЗНО, обговорили також практичний бік його проведення. Зокрема, особливу увагу звернули на забезпечення участі необхідної кількості вчителів, що будуть спостерігати за проведенням випробування, присутності медпрацівників, що здійснюватимуть температурний скринінг, супровід шкільних автобусів, що доставлятимуть випускників до пунктів тестування, заходи із забезпечення правопорядку, запобігання можливим надзвичайним ситуаціям та виникненню перебоїв з електропостачанням, що особливо важливо для ЗНО з іноземної мови, яке містить завдання з аудіювання, тощо.

Оксана Ситницька наголосила, що на даному етапі одне з найважливіших завдань – налагодження чіткої комунікації між усіма учасниками процесу, аби всі вони могли оперативно та ефективно реагувати на можливі виклики та спільно  вирішувати  проблемні питання під час проведення ЗНО.

Довідково.

В Хмельницькій області пробне ЗНО буде відбуватися у 35 пунктах тестування, основна сесія – у  46 пунктах тестування. На пробне ЗНО зареєструвалося 6909 випускників (українська мова); на основну сесію – 11746 випускників цього року, попередніх випусків, ЗПТО (українська мова).

Як кажуть в Департаменті освіти і науки ОДА, буде забезпечено підвезення до пунктів тестування 7078 випускників 11 класів закладів загальної середньої освіти Хмельницької області. При цьому планується здійснити  591 виїзд шкільних автобусів на основні сесії та 36 на додаткові. Формат і процедура проведення ЗНО у 2020 році не зміняться. За правилами під час складання ЗНО в аудиторії перебуває максимум 15 учасників і 2 інструктори.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора