Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ДЕРЖЕНЕРГОНАГЛЯД: НАБУЛИ ЧИННОСТІ ЗМІНИ ДО КОДЕКСУ СИСТЕМИ ПЕРЕДАЧІ

Дата: 12.06.2020 13:56
Кількість переглядів: 923

На офіційному вебсайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг розміщено постанову від 03.06.2020 № 1070 «Про затвердження Змін до Кодексу системи передачі», яка набрала чинності з дня, наступного за днем її оприлюднення.

Відкрите обговорення зауважень та пропозицій, наданих до проєкту постанови відбулося 08 травня 2020 року в режимі онлайн відеоконференції. Активну участь у напрацюванні змін до Кодексу системи передачі взяли представники Держенергонагляду на чолі із Головою Максимом Малашкіним.

За результатами обговорення було оприлюднено Протокол відкритого обговорення (розгляд зауважень та пропозицій) змін до Кодексу системи передачі разом із таблицею узгоджених позицій.

Відтак, постановою від 03.06.2020 № 1070 внесено зміни у Кодексі системи передачі до:

  • Загальних положень (розділ І);
  • Умов та порядку приєднання до системи передачі, технічних вимоги до електроустановок об’єктів електроенергетики (розділ ІІІ);
  • Операційної безпеки системи (розділ V);
  • Оперативного планування роботи системи передачі (розділ VІ).

Наголошуємо, що за результатами спільного опрацювання НКРЕКП, Мінекоенерго, Держенергонагляду не було внесено змін до підпункту 6.6. пункту 6 розділу ІV Кодексу системи передачі. Відтак, Держенергонагляд й надалі буде брати участь у роботі комісій з розслідування технологічних порушень у разі виникнення таких, які характеризується відповідними нормативно-технічними документами як аварія або відмова І чи ІІ категорії.

Участь в розслідуванні технологічних порушень представників Держенергонагляду допомагає більш об’єктивно:

– проводити розслідування і з’ясовувати причини виникнення та розвитку технологічних порушень;

– розробляти організаційно-технічні заходи з метою відновлення працездатності пошкодженого устаткування чи споруд і запобігання подібним порушенням у роботі енергоустановок, підвищення стійкості енергопідприємств;

– проводити моніторинг заходів, які забезпечують надійне  та безперебійне постачання електричної енергії споживачам.

Як повідомлялося раніше, з метою запобігання порушенням режиму роботи ОЕС України внаслідок дефіциту електричної потужності в період дії тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії застосовуються графіки погодинного відключення електроенергії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора