Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЗУСТРІВСЯ ІЗ ПРЕДСТАВНИКАМИ ТУРИСТИЧНОЇ ГАЛУЗІ В СТАРІЙ ФОРТЕЦІ

Дата: 04.06.2020 17:19
Кількість переглядів: 1077

4 червня з робочим візитом до Кам’янця-Подільського завітав Президент України Володимир Зеленський. Кам’янець відомий як туристична перлина не лише в межах України, а й закордоном. Тож цілком закономірно, що нараду щодо розвитку туристичної галузі було вирішено провести саме тут.

Володимир Зеленський спілкувався із представниками туристичної галузі регіону та України на території Старої Фортеці. Передувала діалогу прогулянка древніми вулицями Старого міста.

«Ми не маємо чекати, поки всі туристи виїдуть до Туреччини, Єгипту чи інших туристично привабливих країн, а наші пам’ятки культури та архітектури стануть непридатними для огляду. Вже сьогодні маємо вирішити та виробити план дій щодо збільшення туристичної привабливості  нашої країни», — з цих слів Глава держави розпочав розмову з учасниками зібрання.

Володимир Зеленський також відзначив, що однією із стратегічних цілей для розвитку туризму в Україні є приваблення до нас іноземних туристів, що не лише популяризуватиме Україну на міжнародній арені, а й забезпечить відповідні фінансові надходження. Тож на початку зустрічі Президент окреслив два основні питання, які потребують негайного вирішення: розвиток внутрішнього туризму в Україні та залучення іноземних туристів.

В процесі обговорення учасники зустрічі окреслили кілька завдань, вирішення яких допоможе туристичній галузі вийти на якісно новий рівень.  Зокрема, в першу чергу слід провести масштабну медіакампанію з популяризації туризму в Україні. Крім того, представники галузі зазначили, що в нашій країні обмаль хороших готелів, і доцільним було б запровадження цільових пільгових кредитів під будівництво готелів та резортів. Також порушувалося питання запровадження пільгової ставки ПДВ для туристичної галузі.

У свою чергу Президент зазначив, що має на  меті поставити завдання Міністерству закордонних справ розглянути можливість лібералізації візового режиму для іноземців, які відвідують Україну з туристичною метою.На думку Президента, скасувати візи можна для громадян Китаю, Австралії, Нової Зеландії чи арабських країн, які приїжджають в Україну як туристи. 

Володимир Зеленський також запропонував визначити в кожній області України «туристичний магніт» – об’єкт, який могли б розвивати влада та бізнес, щоб привабити туристів.

«В Україні є речі, яких немає в інших країнах, на які хочеться подивитися й показати гостям. Тож маємо боротися за кожного туриста», - підсумував Глава держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора