Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРОГРАМА ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО» НАБИРАЄ ОБЕРТІВ

Дата: 01.06.2020 10:48
Кількість переглядів: 810

Фото без описуВже  з червня будуть відкриті  для руху перші дороги, відремонтовані в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Про це під час онлайн-пресконференції заявив голова «Укравтодору» Олександр Кубраков.

«Велике будівництво» — це масштабний проєкт, ініційований Президентом України Володимиром Зеленським. До його втілення планується  залучити рекордні 90,2 мільярда гривень. Проєкт має на меті оновити 4200 кілометрів доріг на території всієї України.

Наразі роботи вже тривають на 200 об’єктах у 23  областях. Загальна протяжність доріг, на яких вже відбуваються ремонтні роботи, складає 2600 кілометрів. І з кожним днем діапазон дорожніх робіт все розширюється.

Згідно з амбітними планами «Укравтодору», найближчим часом в Україні має відбутися повне перезавантаження дорожньої галузі, і «Велике будівництво» є свідченням того, що цей процес уже зрушив з місця.

Основних кроків, відповідно до яких буде відбуватися перезавантаження, в «Укравтодорі» налічують 5.

Крок 1. Запуск прозорої системи пріоритизації дорожніх робіт. Іншими словами, та дорога, яка підлягатиме ремонту в першу чергу, визначатиметься відповідно до її стану, навантаження на дорожнє покриття та соціально-економічного ефекту, який отримає регіон та держава від проведеного ремонту.

Крок 2. Методологія закупівель «Укравтодору» — мінімізація ризиків. «Укравтодор» вперше висунув підрядникам жорсткі кваліфікаційні вимоги. Наявність відповідного досвіду, професіоналів, техніки та фінансів — ключові вимоги допущення до багатомільйонних державних замовлень.

Крок 3. Укрупнення ділянок ремонту — зменшення корупційної складової. Якщо раніше дороги, що підлягають ремонту, були поділені на ділянки по 40-400 метрів, то тепер тендери укрупнено до десятків кілометрів, що є умовою високої якості робіт та відповідальності підрядника.

Крок 4. Залучення незалежного міжнародного технічного нагляду. Вперше під час дорожніх робіт задля здійснення  незалежного технічного нагляду залучено міжнародні компанії, які відповідають за власну репутацію та гарантують суворий контроль за виконанням планів «Великого будівництва».

Крок 5. Соціальні гарантії для дорожників. Йдеться, зокрема, про абсолютно нові умови для роботи, мінімальну заробітну платню на рівні 9670 гривень, обов’язкове медичне страхування. Також за час дії програми «Велике будівництво» планується створити близько 38 тисяч робочих місць.

В рамках програми «Велике будівництво» на Хмельниччині планується відновити 210 кілометрів доріг державного значення. Роботи на головних магістралях області вже в розпалі.

Так, уже розпочато капітальний ремонт на  автомобільній дорозі Н-03 Житомир-Чернівці. Цьогоріч заплановано відремонтувати 40 км цієї дороги  у межах Хмельницької області. Наразі на будівництві обходу м.Дунаївці розпочато влаштування асфальтного покриття.

Також буде відремонтовано 56 кілометрів дороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка в межах Хмельницької  області.

Як заявляють в «Укравтодорі», незважаючи на карантинні обмеження, пандемію та економічну кризу програму «Велике будівництво» не будуть згортати в жодному разі, а Президент України Володимир Зеленський під час минулого масштабного спілкування з журналістами заявив, що хоче залишитися в пам’яті українців Президентом, за каденції якого в державі були відремонтовані та оновлені всі дороги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора