Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРО ДОПОМОГУ ПІДПРИЄМЦЯМ, КРЕДИТУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ ТА ІПОТЕКУ

Дата: 28.05.2020 13:42
Кількість переглядів: 947

Фото без описуКабінетом Міністрів України розроблено чіткий план допомоги підприємцям —  представникам малого та середнього бізнесу , — які постраждали від карантинних обмежень, введених у державі в зв’язку із заходами, спрямованими на запобіганню поширенню в Україні коронавірусної інфекції COVID-19. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час минулої пресконференції.

Президент визнав, що ситуація наразі непроста. Пандемія коронавірусу похитнула економіку не лише України, а всіх країн світу. В той же час Урядом розроблено низку заходів, що мають на меті допомогти підприємцям втриматися на плаву під час кризи та значно полегшити вихід із неї по закінченні карантину.

Так, наразі вже активно працює державна програма «Доступні кредити 5-7-9%». Нагадаємо, що нещодавно до неї були внесені зміни, згідно з якими збільшено максимальну суму кредиту від 1,5 мільйона до 3 мільйонів гривень, розширено коло суб’єктів підприємництва, які можуть отримати державну фінансову підтримку за цією програмою, та збільшено перелік цілей, на які підприємці можуть брати кредити. Крім того, доопрацьовано умови програми з метою поширення її дії на той бізнес, що вже має кредити.

Володимир Зеленський також зазначив, що триває робота щодо налагодження співпраці з представниками банківської системи України з метою зробити умови отримання кредитів населенням не такими жорсткими.

— Я сподіваюся, що після проробленої роботи банки будуть більш обережними, видаючи кредити населенню, — зазначив Президент під час спілкування з журналістами.

В цьому ж руслі Володимир Олександрович згадав і про іпотечні кредити, зазначивши, що наразі він як Глава держави в межах своїх повноважень намагається зробити все можливе, щоб знизити відсоткові ставки по іпотеці до 10%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора