Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ: "МЕДИЧНУ РЕФОРМУ ТРЕБА ПЕРЕГЛЯДАТИ"

Дата: 28.05.2020 13:37
Кількість переглядів: 1021

Фото без описуЕпідемія COVІD-19 в Україні показала, що реформа медичної галузі потребує перегляду. Про це на пресконференції минулого тижня заявив Президент України Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що наразі лікарі задоволені реформуванням первинної ланки медицини, а от до реформування закладів охорони здоров’я вторинного рівня є чимало запитань. Серед основних проблем Володимир Зеленський назвав заробітні плати медичних працівників. Для прикладу він озвучив заробітну плату водія швидкої допомоги, наголосивши при цьому, що реформа, при якій людина щодня ризикує власним здоров’ям і при цьому отримує 4-5 тисяч гривень зарплатні, є неправильною.

Великою проблемою, на думку Глави держави, є закриття психіатричних лікарень і тубдиспансерів. Адже перед тим, як закривати медзаклад, треба побудувати інший, створити там гідні умови, забезпечити достойну заробітну плату працівникам, встановити сучасне обладнання, а вже потім говорити про закриття тих, які не відповідають стандартам.

— Наша мета полягає в тому, щоб у кожній області була лікарня рівня київського «Охматдиту» — із високотехнологічним сучасним обладнанням, кваліфікованими кадрами, зручним приміщенням. Щось на зразок невеличкого медичного містечка. І лише досягнувши цих цілей, можна буде говорити про успіх реформування медицини, — заявив Президент.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора