Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У ЗВ’ЯЗКУ ЗІ СВІТОВОЮ КРИЗОЮ ЗА ІНВЕСТИЦІЇ ТРЕБА БОРОТИСЯ, — ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Дата: 28.05.2020 09:35
Кількість переглядів: 896

Фото без описуПоліпшення інвестиційного клімату є однією із передумов подальшого економічного розвитку України. А в умовах «економічного націоналізму», спричиненого пандемією коронавірусу, за інвестиції треба боротися. Саме на цьому наголошував Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів щодо інвестиційних проєктів під час спілкування з ними в Маріїнському парку.

Як зазначив Глава держави, незабаром у Верховній Раді будуть зареєстровані всі законопроєкти, спрямовані на поліпшення інвестиційного клімату в Україні. Окремо Володимир Зеленський зупинився на проєкті «Інвестиційна няня». Згідно із ним, з кожним інвестором, який вкладатиме в економіку України не менше 30 мільйонів доларів,  працюватиме спеціальний VIP-менеджер. Раніше передбачалося, що послугами «інвестняні» може скористатися лише той інвестор, що інвестує в Україну не менше 100 мільйонів доларів. Але в зв’язку з економічними потрясіннями, які нині переживає світ, цей поріг довелося зменшити. Інвесторам же, які вкладають в українську економіку понад 10 мільйонів доларів, будуть запропоновані пільги зі сплати податку на прибуток.

Президент України принагідно наголосив, що мова йде не лише про західних інвесторів. У даному проєкті можуть взяти участь і українські інвестори. Саме заради того, щоб розширити коло бажаючих вкладати в розвиток української економіки, й було знижено інвестиційний поріг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора